Hava Durumu

Emek yeni pazarına kavuşuyor

Emek'te mahalle arasında faaliyet gösteren Çarşamba Pazarı, önümüzdeki günlerde inşaatı tamamlanacak olan açık pazar alanına taşınacak.

Haber Giriş Tarihi: 07.08.2012 11:39
Haber Güncellenme Tarihi: 07.08.2012 11:39
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Emek yeni pazarına kavuşuyor

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, inşaat çalışmaları devam eden Emek açık pazar alanında incelemelerde bulundu. Osmangazi'nin her mahallesini modern hizmetlerle buluşturduklarını anlatan Başkan Dündar, bu kapsamda mevcut düzenli pazar alanlarının üzerini modern çatı sistemleri ile kapatırken, sokak pazarı olan semtlerde ise düzenli pazar alanları yaptıklarını kaydetti. Pazar Yerleri Yönetmeliği'nin yürürlüğe girmesi ile birlikte sokak pazarlarının kaldırılmasının yasal olarak zorunlu hale geldiğinin altını çizen Başkan Dündar, "Belediye olarak yeni bir anlayış ve uygulama geliştiriyoruz. Mahallelerimizde kurduğumuz kapalı pazar alanlarının yanı sıra, her türlü alt yapısı hazırlanmış açık pazar alanları inşa etmeyi de sürdürüyoruz. Emek mahallemizde yapımı devam eden açık pazar alanı da en kısa sürede hizmete girecek" dedi.

Başkan yardımcıları ve teknik ekibiyle birlikte açık pazar yeri inşaatında incelemelerde bulunan Dündar, "Emek'teki sokak pazarı kaldırılıp buraya taşınacak. Birçok mahallemizde de, normal pazar alanlarını kapatıp çok fonksiyonlu yaşam merkezlerine dönüştürüyoruz. Yürürlüğe giren yasal düzenleme gereği, pazar alanları zaten sokak aralarından kaldırılacak. Bizlerde bu doğrultuda çalışmalarımızı sürdürüyoruz" diye konuştu.
 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.