Hava Durumu

Emekli maaş farkları ne zaman yatacak?

Emekli maaş farkları ne zaman yatacak sorusu, milyonlarca emekli vatandaşın yanıt aradığı konuların başında geliyor. Devlet memurları, sözleşmeliler, geçici personel ve memur emeklileri, zamlı maaşlarını ve enflasyon farkının ödeneği tarih geçtiğimiz günlerde açıklanmıştı. Emekli maaş farkları yapılan açıklamaya göre hesaplara yatacak. İşte, Emekli maaş farkları 2021 ödeme tarihi ve konuyla ilgili ayrıntılı bilgiler.

Haber Giriş Tarihi: 15.01.2021 22:12
Haber Güncellenme Tarihi: 15.01.2021 22:12
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Emekli maaş farkları ne zaman yatacak?

Emekli maaş farkları için beklenen güne girildi. Milyonlarca emeklinin merakla beklediği 2021 emekli maaşı zammı 4 Ocak 2020'de belli olmuştu. Fark oluşması halinde her yıl ödenen emekli maaş farkları için tarih açıklaması da gelmişti. İşte, emekli maaş farkları ne zaman yatacak sorusu hakkında detaylı bilgiler

EMEKLİ MAAŞ FARKLARI NE ZAMAN YATIRILACAK?

Devlet memurları, sözleşmeliler, geçici personel ve memur emeklileri, zamlı maaşlarını ve enflasyon farkını 15 Ocak'ta alacak.

DERECE VE KADEMEYE GÖRE FARKLILIK GÖSTERİYOR

Kamuda maaşlar derece ve kademeye göre değişiklik gösteriyor. Hemen her memurun maaşı farklı yatıyor. Derece ve kademe değiştikçe alacakları maaş da farklılık gösteriyor.
Toplu sözleşmeye göre memurlar Ocak ayında maaşlarını zamlı alacak. Geçmiş 6 aya ait enflasyon oranının farkı da maaşlara eklenecek.

EMEKLİ MAAŞI NE KADAR?

Kamu görevlileri ve emeklilere yapılan zamlar belli oldu. Bu yıl ocak ayından geçerli olmak üzere kamu görevlileri ile memur emeklilerinin tamamının aylık ve ücretlerinde yüzde 3 artış öngörülmüştü.

2020 yılı ikinci altı aylık döneminde enflasyon yüzde 8,37 gerçekleşti. Gerçekleşen bu enflasyon oranından kaynaklı olarak ilave yüzde 4,33 artış ile birlikte kamu görevlileri ile memur emeklilerinin aylık ve ücretlerinde ocak ayından geçerli olmak üzere toplamda yüzde 7,33 artış yapıldı. Aynı dönemde SSK ve Bağ-Kur emekli aylıklarında ise yüzde 8,37 artış sağlandı.

Tabloda 2020 Aralık maaşa yansıyan zam tutarı, temmuz ayındaki 5.75 zam oranı üzerinden hesaplanmıştır. Zam oranı hesaplamasında ek ödemeler de dahil edilmiştir.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.