Hava Durumu

Emekli maaş ve ikramiyeleri ne zaman yatırılacak?

Haziran ayında bin TL emekli ikramiyesi alan Emekli Sandığı, Bağ-Kur ve SGK emeklileri, yılın ikinci ikramiyesini ise Kurban Bayramı öncesinde alacak. İkramiyeler emeklilerin maaş aldıkları bankalardaki hesaplarına yatırılacak. Peki, emekli ikramiyesi ve maaşları ne zaman, ayın kaçında ödenecek?

Haber Giriş Tarihi: 13.08.2018 22:42
Haber Güncellenme Tarihi: 13.08.2018 22:42
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Emekli maaş ve ikramiyeleri ne zaman yatırılacak?

Emekli bayram ikramiyesi ve maaş ödemeleri son günlerin merak edilen konuları arasında yer almaya devam ediyor. Bir süredir binlerce kişinin araştırdığı emekliye bayram ikramiyesi, Kurban Bayramı öncesinde vatandaşların hesabına yatırılacak. Peki, tam tarih bakımından emekli ikramiyesi ve maaşları ne zaman hesaplara yatırılacak? İşte, o konuda detaylı bilgiler

Kurban Bayramı'na sayılı günler kala milyonlarca emeklinin bir numaralı gündem maddesi emekli ikramiyeleri ve maaşların yatacağı tarih oldu. Emekli maaşlarının hesaplarına Kurban Bayramı öncesinde yatıp yatmayacağını merak eden milyonlarca emekli, bir yandan da ilk kez geçtiğimiz Ramazan Bayramı öncesi verilen bayram ikramiyesinin Kurban Bayramı için ne zaman verileceğini merak ediyor. Peki, emeklilere bayram ikramiyesi ne zaman verilecek? Emekli maaşları ne zaman yatacak?

BAYRAM İKRAMİYESİ NE VERİLECEK?

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, bayram ikramiyelerinin Bağ-Kur ve SSK emeklilerine 16 Ağustos, Emekli Sandığı emeklilerine ise 17 Ağustos'ta ödeneceğini bildirdi. Bakan Selçuk, yaptığı yazılı açıklamada, Ramazan Bayramı'nda olduğu gibi Kurban Bayramı'nda da bayram ikramiyesi ödemeleriyle emeklilerin yanında olmaya devam ettiklerini belirterek, şunları kaydetti:

"Bağ-Kur ve SSK emeklilerine 16 Ağustos, Emekli Sandığı emeklilerine 17 Ağustos'ta bayram ikramiyesi ödeyeceğiz. Bayram ikramiyesi ödemeleri emeklilerimize hayırlı, uğurlu olsun."

Emeklilere yapılacak bayram ikramiyesi ödemesinin dosya başına 1.000 lira olacağını anımsatan Selçuk, şu bilgileri paylaştı:

"Birden fazla dosyadan aylık alan emeklilerimize hisse oranı yüksek olan dosyadan tek bir ikramiye ödenecektir. Ayrıca, vefat eden sigortalılarımızdan dolayı gelir ve/veya aylık almakta olan hak sahiplerine hisseleri oranında, iş kazası ve meslek hastalığı sigortasından sürekli iş göremezlik geliri almakta olanlara ise gelir bağlanmasına esas olan sürekli iş göremezlik derecesi oranında bayram ikramiyesi ödemesi yapılacak."

Selçuk, Kurban Bayramı için 11 milyon 767 bin 550 emekli ve hak sahibine toplamda 10 milyar 417 milyon 886 bin 693 lira bayram ikramiyesi ödeneceğini bildirdi.

EMEKLİ MAAŞLARI NE ZAMAN YATACAK?

Emekli ikramiyesi konusunda beklenen açıklamanın gelmesinin ardından gözler bu kez ağustos ayında hesaplara yatacak emekli maaşlarının bayram öncesi verilip verilmeyeceğine çevrildi. Konu hakkında henüz kesin bir bilgi yok. Gelişmeler olduğu takdirde haberimizden okuyabilirsiniz.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.