Hava Durumu

Emekli polise dolandırıcı şoku

Bursa’da ATM’den parasını çekmek isteyen emekli polis memuru, bin TL’sini dolandırıcılara kaptırdı. Olay, merkez Osmangazi ilçesi Hüdavendigar Mahallesi Mihraplı Camii önündeki bir kamu bankasının ATM’sinde meydana geldi. Cami çevresinin kalabalık olmasından yararlanan iki kişi, bankamatiğin kart giriş yerine ağaç parçası sokup bankamatiğin yakınlarında beklemeye başladı. Bu sırada camiden çıkan ve banka kredisini yatırmak üzere ATM önüne gelen emekli polis memuru Mehmet Karaca, bankamatiği çıkarıp ATM’ye taktı. Şifresini girdikten sonra parasını çekmek isteyen Karaca, bankamatikten ilginç sesler gelmesi üzerine parayı çekmeden kartını geri almak istedi. Ancak ATM kartı geri vermeyince şahıslar Karaca’nın yanına gelerek, yardımcı olmak istediklerini söyledi. Zanlılardan biri Karaca’yı oyalarken, diğeri el çabukluğuyla bankamatiği çıkararak cebine koyup Karaca’nın yanından ayrıldı. Diğer zanlı ise, “Amca bu bankamatikte düzenek var” diyerek olay yerinden uzaklaştı. Paniğe kapılan Karaca

Haber Giriş Tarihi: 04.08.2012 15:08
Haber Güncellenme Tarihi: 04.08.2012 15:08
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Emekli polise dolandırıcı şoku

Olay, merkez Osmangazi ilçesi Hüdavendigar Mahallesi Mihraplı Camii önündeki bir kamu bankasının ATM’sinde meydana geldi. Cami çevresinin kalabalık olmasından yararlanan iki kişi, bankamatiğin kart giriş yerine ağaç parçası sokup bankamatiğin yakınlarında beklemeye başladı. Bu sırada camiden çıkan ve banka kredisini yatırmak üzere ATM önüne gelen emekli polis memuru Mehmet Karaca, bankamatiği çıkarıp ATM’ye taktı. Şifresini girdikten sonra parasını çekmek isteyen Karaca, bankamatikten ilginç sesler gelmesi üzerine parayı çekmeden kartını geri almak istedi. Ancak ATM kartı geri vermeyince şahıslar Karaca’nın yanına gelerek, yardımcı olmak istediklerini söyledi. Zanlılardan biri Karaca’yı oyalarken, diğeri el çabukluğuyla bankamatiği çıkararak cebine koyup Karaca’nın yanından ayrıldı. Diğer zanlı ise, “Amca bu bankamatikte düzenek var” diyerek olay yerinden uzaklaştı. Paniğe kapılan Karaca, hemen polise haber verdi. Olay yerine gelen polis ekipleri bankamatiğin güvenlik kamerasını incelemeye aldı. Zanlıların iki kişi olduğunu tespit eden güvenlik güçleri, zanlıların diğer bankalara da gideceği şüphesiyle Dikkaldırım’daki ATM’lerin çevresinde önlem aldı. Araştırmayı derinleştiren polis, Karaca’nın bankamatik kartını alan zanlıların başka bir ATM’den bin TL çektiklerini belirledi. Ekipler, kameralardan tespit edilen zanlıları yakalamak için çalışma başlattı.
Dolandırıcıların kurbanı olan emekli polis memuru Mehmet Karaca, yaşadıklarını polise anlattı. Karaca, “Bankada kredim vardı, onu yatırmak için ATM’den para çekeyim dedim. Kartı taktıktan sonra düzenek var dediler. Sonra dolandırıldığımı anladım” dedi.
Olay yeri inceleme ekipleri de ATM’de parmak izi çalışması yaptı. Bu sırada bankamatikten para çekmeye gelen vatandaşları güvenlik amacıyla polis geri çevirdi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.