Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Emekli ve memurların Ocak zammı ne kadar olacak?

12.3 milyon emeklinin ve memurların Ocak zammına 1 adım kaldı. 5 aylık enflasyona göre; SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin Ocak zammı yüzde 10.64 çıktı. Memur ve memur emeklilerine de yüzde 7.14 enflasyon farkı oluştu, Ocak zammı yüzde 11.14'e ulaştı. Peki, en düşük memur ve emekli maaşı ne kadar olacak? İşte konuya yönelik merak edilen tüm bilgiler.

Haber Giriş Tarihi: 04.12.2018 16:21
Haber Güncellenme Tarihi: 04.12.2018 16:21
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Emekli ve memurların Ocak zammı ne kadar olacak?

Emeklilere ve memurlara yeni yılda yapılacak zamlar netleşmeye başladı. Peki zam oranları ne kadar olacak? Zam oranlarında enflasyon belirleyici olacak. Takvim'in gazetesinin haberine göre; 2018'in ikinci 6 aylık döneminde gerçekleşen enflasyon; SSK ve Bağ- Kur emeklilerinin zam oranını, memurların ve memuremeklilerine de yüzde 4'lük artışa ilaveten ne kadar fark yansıtılacağını gösterecek. Peki yansıyacak olan fark sonrası emekli ve memur maaşları ne kadar olacak? İşte ayrıntılar!

Bunun 5 aylık döneminin verisi belli oldu. Türkiye İstatistik Kurumu, dün Kasım ayı enflasyon verisini açıkladı. Kasım'da Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) yüzde 1.44 geriledi.

Temmuz-Kasım enflasyonu böylece yüzde 10.64 çıktı. Yani 5 aylık enflasyona göre SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin zam oranı yüzde 10.64 oldu. Kesin oran için sadece 1 veri kaldı. Aralık enflasyonuna göre, şu ana kadar oluşan zam oranı azalabilecek ya da artabilecek.

KİLİT TARİH 3 OCAK
Memurlara ve memur emeklilerine de Ocak'ta yüzde 4'lük zamma ilaveten, 2018'in ikinci 6 aylık döneminde gerçekleşen enflasyonun yüzde 3.5'i aşan kısmı kadar fark verilecek.

5 aylık enflasyonun yüzde 10.64 çıkmasıyla, memurlara ve memur emeklilerine yüzde 7.14 enflasyon farkı oluştu.

Yani 5 aylık enflasyona göre memurların ve memur emeklilerinin Ocak zammı yüzde 11.14 (yüzde 4 artış + yüzde 7.14 fark) çıktı. Kesin fark ise Aralık enflasyonuyla belli olacak.

GÖZLER KPDK'DA
Memurların ve memur emeklilerinin gözü bu hafta yapılacak Kamu Personeli Danışma Kurulu (KPDK) toplantısında. KPDK toplantısı, 7 Aralık'ta Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk başkanlığında yapılacak. Toplantıya Memur- Sen, Türkiye Kamu-Sen ve KESK yöneticilerinin yanı sıra hizmet kollarında yetkili sendikaların genel başkanlarının da katılması bekleniyor. KPDK'da memur emeklilerine aile yardımı verilmesi, 3600 ek gösterge düzenlemesi başta olmak üzere pek çok talep ve konu masaya yatırılacak.

HEDEF YAKALANDI

Enflasyon rakamlarını incelediğimizde geçtiğimiz aylarda Hazine ve Maliye Bakanımız Berat Albayrak tarafından açıklanan Yeni Ekonomi Programı'ndaki rakamların şimdiden yakalandığını da görüyoruz. Yeni Ekonomi Programı'nda yıl sonu enflasyon rakamı yüzde 20,8 olarak açıklanmıştı. Buna göre de emeklilerin 6 aylık zammı yüzde 10,65 olacaktı. 5 aylık enflasyona baktığımızda yüzde 10,64 ile bu rakamların da tuttuğunu görüyoruz.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.