Hava Durumu

Emeklilere promosyon uyarısı! İşte yapmanız gerekenler...

Emeklilerin alacakları promosyon için Sosyal Güvenlik Kurumu 6 banka ile anlaştı. Ziraat, Garanti, İş Bankası, Akbank, Finansbank, ve ING kendisinden promosyon alacak emeklilere ödeme yapacağını duyurdu. Bunlara yenileri de eklenecek ve emekliler seçimini yapacak.

Haber Giriş Tarihi: 12.02.2017 10:39
Haber Güncellenme Tarihi: 12.02.2017 10:39
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Emeklilere promosyon uyarısı! İşte yapmanız gerekenler...

Sosyal Güvenlik Kurumu, emeklilerin alacağı promosyon için ilk etepta 6 banka ile anlaştı. Peki emekliler promosyon almak için hangi yolları izleyecek?

Sabah yazarı Faruk Erdem emeklilerin promosyon almaları için izleyecekleri yolları yazdı ve uyarılarda bulundu. İşte adım adım promosyon...

ÖNCE BANKANIZI SEÇİN

Emeklilerin istediği bankadan maaşını alabilecek. Öncelikle promosyon veren bankalardan birisini seçin. Bu konuda acele etmeyin. Çünkü yeni bankalar listeye eklenecek. Bu rekabet belki de ödemeleri yükseltecek. O yüzden Mart ayına kadar beklemekte fayda var.

BANKADA SÖZLEŞME YAPILACAK

SGK'nın protokolü gereğince bankalar bu şartlarda emekliler ile sözleşme yapacak. Bunun için nüfus cüzdanınızla bankaya gidin. Size imzalatılacak belgeleri çok iyi okuyun.

FATURA TALİMATI

Seçtiğiniz bankaya en az iki faturanızı otomatik ödeme talimatı vermeniz lazım. Bu sizin işinizi de kolaylaştıracak. Fatura ödemeleri için bir para vermeyeceksiniz. Fatura ödeme gününde hesabınızda mutlaka para bulundurun. Yoksa faiz ödersiniz dikkat.

KREDİLİ ÜRÜN KULLANIMI

Banka sizden ayrıca kredili bir ürün kullanmanızı isteyecek. Bu ya kredi kartı ya da kredili mevduat hesabı olacak. Kredi kartını da kredili mevduat hesabını da aktif kullanmak zorunda değilsiniz. Bu hesabı açtırıp paraya dokunmazsanız faiz ödemezsiniz. Kredi kartını da kullanmadığınızda ya da harcamalarınızı kredilendirmediğinizde yine faiz ödemezsiniz. Maaşınızdan fazla para çekmemeye çalışın. Böylece kredili hesaba dokunmamış olursunuz.

3 YILLIK ANLAŞMA OLACAK

Banka ile yapacağınız sözleşme 3 yıl için geçerli olacak. Böylece 3 yıl aynı bankadan maaşınızı çekeceksiniz bunu unutmayın.

PARA PEŞİN ÖDENECEK

Promosyon parası emeklilere anlaşma yapar yapmaz tek seferde ve peşin olarak ödenecek.

BU MİKTARDAN AZ OLAMAYACAK

Bankalar, maaşı 1000 liranın altında olan emeklilere 300 lira 1000-20000 lira arasında olanlara 375 lira 2000 liranın üzerinde olanlara 450 lira ödeyecek. Bundan az veremeyecekler. Ancak daha f azla vermeleri serbest.

HESABINIZ VARSA DİKKAT

Maaş aldığınız banka promosyon protokolü imzaladıysa para otomatik ödenmeyecek. Bankayla yine sözleşme yapmak gerekecek unutmayın.

ÖDEME MARTTA BAŞLIYOR

Promosyon ödemeleri Mart ayından itibaren başlayıp Nisan ve Mayıs'ta da devam edecek. Bankalar emeklileri bekletemeyecek.

KARŞILAŞTIRMA YAPIN

Tek bir banka ile görüşmeyin. Tüm bankaların şartlarına bakıp öyle karar verin. Sizin için hangi banka avantajlı ise o bankayı seçin.

MAAŞLAR 1000 LİRANIN ÜZERİNDE

Maaş - Emekli sayısı

1000 liranın altı 2.3 milyon kişi

1000-2000 lira arası 8.5 milyon kişi

2000 lira üstü 791 bin kişi

KİM NE KADAR ALACAK

Maaş - Promosyon

1000 TL altı 300 Lira

1000-2000 TL arası 375 Lira

2000 TL üstü 450 Lira

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.