Hava Durumu

Emeklilik yaşı düşüyor mu?

Bakan Süleyman Soylu, emeklilik yaşı hakkında, vatandaşların haklı olduğunu ve kendisinin de yaşa takıldığını söyleyerek, "Sosyal güvenlik sistemimizin bir gelir-gider dengesi var. Bunu sürdürülebilir kılmak zorundayız" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 18.06.2016 01:03
Haber Güncellenme Tarihi: 18.06.2016 01:03
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Emeklilik yaşı düşüyor mu?
Bir dizi ziyaretlerde bulunmak üzere Eskişehir’e gelen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, programı kapsamında AK Parti İl Başkanlığı’nı da ziyaret etti. Bakan Soylu’ya ziyaretinde AK Parti Eskişehir Milletvekili Harun Karacan ve AK Parti İl Başkanı Dündar Ünlü de eşlik etti. Daha sonra kameraların karşısına geçen Bakan Soylu, basın mensuplarının sorularını cevaplandırdı. Eskişehir ziyareti ile ilgili olarak da değerlendirmelerde bulunan Bakan Süleyman Soylu, "Bu akşam bizim de çalışma hayatının önemli unsurlarından olarak nitelendirdiğimiz bir mevsimlik tarım işçileriyle bir iftar gerçekleştireceğiz. Ayrıca yine bu mevsimlik tarım işçilerinin çocuklarının aynı zamanda çalışırken okul ihtiyaçlarının giderilmesi için de açılan okulun hem değerlendirmesini hem okuldaki hizmetleri, nasıl yürüdüğü konusundaki denetimleri ortaya koymaya çalışacağız" dedi.

"ESKİŞEHİR’E YEREL YÖNETİM HİZMETİ DE VERMEK İSTİYORUZ"

1 Kasım seçimlerinde bütün AK Parti teşkilatlarının büyük çaba ve gayret gösterdiğini açıklayan Bakan Soylu, Eskişehir’e yerel yönetimler anlamında da hizmet vermek istediklerini kaydetti. Ekonomik büyümenin Eskişehir’e de sıçramasının gerektiğini vurgulayan Bakan Soylu, şöyle konuştu:
"Eskişehir il teşkilatımız 1 Kasım seçimlerinde önemli bir seçim mücadelesi verdiler. Üç milletvekilimiz ile birlikte parlamentoda Eskişehir’i AK Parti olarak temsil edebilme hakkını ortaya koydular. Gerek 7 Haziran seçimlerinde, gerekse 1 Kasım seçimlerinde tüm teşkilatımız büyük gayretler ortaya koydu. Bu gayretlerin neticesinde de hem parlamentoda yapılacak çalışmalar, hem bu dönemde hizmetler ve yatırımlarla birlikte Eskişehir’de bunun karşılığını alacaktır. Buna inancımız tamdır. Hem Eskişehir’in hem de Eskişehirlilerin bizde çok önemli bir hatırası söz konusudur. Burası hem demokrasi mücadelesi veren ildir, hem Türkiye’nin kalkınma ve ekonomik büyüme açısından en önemli katma değerlerinden birisini oluşturan bir ildir. Aynı zamanda kurtuluş mücadelemizin de, İstiklal mücadelemizin kahraman ve ev sahibi vilayetidir. Bize bıraktıkları miras açısından insanının ürettikleri, her ilçesine ait önemli özellikleri ve özellikleri hem tarihimizin hem medeniyetimizin hem de insanının bugün aynı şekilde devam etmesi şehrin temel zenginliklerinden bir tanesidir. Bir eksiğimiz var, onu da inşallah tamamlayacağız. Önümüzdeki yerel seçimlerde hep birlikte gayret göstererek ve bunu da büyük bir azimle ve gayretle ortaya koyacağız. Biz Eskişehir’e yerel yönetimler anlamında da hizmet etmek istiyoruz. Eskişehir’in de bize, bu hakkı vermesini talep ediyoruz. Türkiye’nin yaşadığı bu ekonomik büyümenin ve sıçramanın özellikle yerel yönetimler anlamında Eskişehirlilerle buluşmasının gerektiğine inanıyoruz."

"VATANDAŞLAR HAKLI"

Emeklilik yaşının düşürülmesi ile ilgili olarak bir basın mensubundan gelen soruya ise Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, "Ayağımıza yorganımıza göre uzatmalıyız" cevabını verdi. Soylu, "Bu konudaki kanaatlerimi daha önce ortaya koydum. Bu kanaatlerimin dışında başka bir çalışmamız söz konusu değil. Vatandaşlar haklılar. Vatandaşlarımızın da erken emeklilik konusundaki taleplerini çok insani ve çalışma hayatının içerisinde bulunduklarından dolayı beklentilerinin de olabileceğini düşünüyorum. Ama kamuoyu ve vatandaşlarımız da takdir eder ki, sosyal güvenlik sistemimizin bir gelir-gider dengesi var. Biz bunu sürdürülebilir kılmak zorundayız. Siz de biz de biliyoruz ki, bu ülke emekli maaşlarını ödeyebilmek için 500 milyon dolara muhtaç oldu. Daha bu bizim hatıralarımızdan çıkmış değil. Ayağımızı yorganımıza göre uzatmalıyız. Biz eğer böyle yaklaşımlar içerisinde bulunursak hesabı şaşırırız. Hesabı şaşırdığımız zaman da, zamanı geldiğinden emekli olana emekli maaşını ödeyemeyecek duruma düşeriz. Türkiye’de çok yakın biz zaman dilimi içerisinde bu duruma düşmüştü yani sıkıntılı bir durumdaydı. Yeniden endişe dolu günleri yaşamak istemiyoruz. Bizim bütün vatandaşlarımızın sosyal güveliğini sağlamakla mükellefiz. Sağlamaya da çalışıyoruz" ifadelerine yer verdi.

"BENİM BUGÜN EMEKLİ OLMAM LAZIM"

Bir başka basın mensubunun ise emeklilik için "15 ay daha bekleyeceğim yani" demesi salonda gülüşmelere sebep oldu. Bakan Soylu, yaşını sorduğu basın mensubuna şu şekilde cevap verdi:
"Ben de 46 yaşındayım. Ben de emeklilikte yaşa takılanlardanım. Benim bugün emekli olmam lazım. Milletvekiliyim, Bakanım ama ben de 20 yıldan fazla prim ödedim. SSK’da ödedim, Bağ-Kur’da ödedim, yani ben de bugün bekliyorum. Kendi yaşım için de söyleyeyim. Kendime bakıyorum; Ben 50 yaşımda emekli olmamalıyım. Bunu bu ülkenin bir evladı olarak söylüyorum. Ben 60-70 yaşıma kadar, bakın Avrupa’nın bazı ülkelerinde 70’ çıktı bu yaşlar. Neden? Bunun bir sebebi var. Sebebi şu; yaşam kalitesi arttı, sağlık imkanları arttı, insanların kendilerine olan bakımları yükseldi aynı zamanda da hava kirliliği ve yaşamı etkileyecek tüm unsurlar diyelim, bunlarda azalmalar söz konusu oldu."
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.