Hava Durumu

Emekliye 3 ayrı zam yolda!

SSK ve Bağ-Kur emeklilerine ocak ayında hem enflasyon, hem ek ödeme artışı olurken, 150 bin emekliye ayrıca seyyanen zam var. Memur emeklilerine de ocak ayında yüzde 4 zam, enflasyon farkı ve ek ödeme geliyor.

Haber Giriş Tarihi: 09.09.2018 15:42
Haber Güncellenme Tarihi: 09.09.2018 15:42
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Emekliye 3 ayrı zam yolda!

Tüm emeklilerin maaşı ocak ayında değişecek. SSK ve Bağ-Kur emeklilerine ocak ayında, 2018'in ikinci 6 aylık döneminde gerçekleşen enflasyon oranında zam yapılacak. Maaş yükseldiği için ocak ayında ek ödeme tutarı da artacak. Yüzde 4-5'lik ek ödeme, bu tarihte yeni maaştan hesaplanacağı için yükselecek. 150 bin SSK ve Bağ-Kur emeklisine ayrıca seyyanen zam da olacak. Bin liranın altındaki maaşlar bin liraya tamamlanacak.

EN GEÇ OCAK AYINDA UYGULAMAYA GEÇMESİ BEKLENİYOR

Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın müjdesini verdiği bu seyyanen zam düzenlemesinin yürürlük tarihi henüz belli değil, ancak en geç ocak ayında uygulamaya geçmesi bekleniyor. Böylece bu emeklilerin maaşına önce seyyanen zam, ardından enflasyon zammı yansıtılacak. Maaşları arttığı için ek ödeme tutarları da artacak. Böylece 150 bin emekli 3 zam almış olacak.

4 AYRI ORAN KALDI

Memur emeklilerine de Ocak'ta 3 zam göründü. Toplu sözleşme ile maaşlara yüzde 4 zam yapılacak, ayrıca 6 aylık enflasyon yüzde 3.5'i aşarsa fark verilecek. Hem Merkez Bankası'nın hem de ekonomistlerin enflasyon tahmini Ocak'ta fark çıkabileceğini ortaya koyuyor. Memur emeklilerinin enflasyon farkı, Merkez'in tahminine göre yüzde 0.37, beklenti anketine katılan ekonomistlerin tahminine göre yüzde 3.17 olacak. Ayrıca memur emeklilerinin ek ödeme tutarı da artacak. İlk iki aylık oran 2.86 oldu. 4 oran daha eklenecek.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.