Hava Durumu

Emekliye tazminat müjdesi

Tasarı Başbakanlık'ta bekliyor.

Haber Giriş Tarihi: 12.04.2013 10:26
Haber Güncellenme Tarihi: 12.04.2013 10:26
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Emekliye tazminat müjdesi

Hükümet ve sendikaların geçen yıl yaptığı toplu sözleşme görüşmelerinde uzlaşı sağlanamayan ve halen Başbakanlık'ta bekleyen tasarıya göre emeklilere ödenen tazminat gösterge rakamı artırılacak. Böylece emekli olurken alınan tazminat da yükselecek. Yeni düzenlemeyle 170 bin sözleşmeli personele yiyecek yardımı yapılacak.

Ayrıca memurların bölge sınırı esas alınarak yapılan seyyar görev tazminatı ödemelerinde il sınırı esas alınacak. Hükümet, 2.5 milyon memuru ilgilendiren 657 sayılı Memur Yasası'nda da köklü değişikliklere gidiyor. Bu çalışma sürerken, sendikalar şark görevi için teşvik, maaşlarda ise iyileşme istedi. Hükümet ve sendikalar arasında geçen yıl anlaşmazlık nedeniyle karara bağlanamayan sosyal haklarla ilgili çalışma da tamamlandı. Memura "rotasyon" öngören yasa tasarısıyla birleştirilmesi planlanan çalışmada, emeklilere ödenen tazminat gösterge rakamının artırılması öngörüldü.

GÜNDEM DE ROTASYON DA VAR

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, memurlar yasasında köklü değişim öngören tasarı için bugün saat 14.30'da işçi ve işveren sendikalarıyla bir araya geliyor. Üçlü Danışma Kurulu toplantısında, kamuda rotasyon çalışması, müsteşar ve genel müdürlerin görev süresi, sözleşmeli ve geçici görevli personelin kadro durumu değerlendirilecek. Toplantıda, memurlara rotasyonun nasıl yapılacağı ve kimleri kapsayacağı konusu öncelikli gündem maddesini oluşturuyor.

Çalışma Bakanlığı'nın hazırladığı 657 sayılı Yasa'da değişiklik öngören tasarıda, öğretmen, polis, doktor gibi meslek gruplarını kapsayan zorunlu Doğu hizmeti bütün çalışanları kapsayacak şekilde genişletiliyor. Bundan sonra her meslek grubundan memur bu bölgede 3 yıl zorunlu hizmet yapacak. Rotasyona tepki gösteren sendikalar "Zorunlu değil teşvik edici olmalı. Rotasyon yerine maaşlarda özendiren düzenleme yapılmalı" önerisi getirdi.

SÖZLEŞMELİ PERSONEL BEKLEMEDE

Sözleşmeli ve geçici personelin kadroya geçirilip geçirilmeyeceği konusu da değerlendirilecek. Belediye çalışanlarının kadroya alınması konusunun netleşmesi bekleniyor. Önceki Danışma Kurulu toplantısında Bakan Çelik, taşeron işçilere yönelik düzenlemeler konusunda sendikaların görüşlerini istemişti. Bugün sosyal tarafların konuya ilişkin görüşleri değerlendirilecek. Buna göre, taşeron işçilerin çalıştığı işlerin ihale süreleri en az 3 yıla çıkarılacak.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.