Hava Durumu

EMITT Turizm Fuarı'nda barış rüzgarları esti

Bursa'nın Mudanya İlçesi Belediyesi büyük beş turizm fuarı arasında yer alan Uluslararası EMİTT Fuarı'nda açtığı stantla ilçenin tanıtımına büyük katkı sağladı.

Haber Giriş Tarihi: 31.01.2017 23:42
Haber Güncellenme Tarihi: 31.01.2017 23:42
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
EMITT Turizm Fuarı'nda barış rüzgarları esti

Mudanya Belediyesi bu yıl 21.'si düzenlenen Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı'na (EMİTT) katılım sağladı. 84' ülkeden katılımın sağlandığı EMITT Fuarı'nda "Barışın ve Kardeşliğin Başkenti" sloganı ile yerini alan Mudanya Belediyesi, ilçenin tarihi değerleri olan Mudanya Mütarekesi, Girit Danteli ve tarihi evlerin yanı sıra Tirilye tipi zeytin ve zeytinyağını fuarda tanıtıma ve beğeniye sundu. Dünya'nın 5'inci büyük fuarı olan EMITT'i Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, belediye başkan yardımcısı Akın Poroy ve muhtarlar ile birlikte ziyaret etti. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın yanı sıra birçok belediye başkanı ile yerli ve yabancı turistlerin ziyaret ettiği Mudanya Belediyesi standında, ziyaretçiler Tirilye Tipi zeytin ve zeytinyağının tadına da baktılar.

'BAŞARILI OLMAK BİZİ MUTLU EDİYOR'

Göreve geldikleri günden beri ilçenin tanıtımı konusunda önemli adımlar attıklarının altını çizen Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, Mudanya'yı her yönü ile tanıtmak için çaba sarf ettiklerini söyledi. EMİTT Turizm Fuarına üçüncü kez katılım sağladıklarının altını çizen Türkyılmaz, "Mudanya Belediyesi olarak her yıl çok daha donanımlı, eksiklerini tamamlamış olarak katılım sağlıyoruz. Mudanya'nın tanıtımını tüm hızıyla gerçekleştirdiğimiz bu yolda başarılı olmak bizi mutlu ediyor" dedi. Fuara kendileri ile birlikte katılan ve stantlarına ilgi gösteren herkese teşekkür eden Türkyılmaz, "Ayrıca bu fuara katılmamızda emeği olan başkan yardımcımız Akın Poroy ve meclis üyemiz Hüseyin Esen ile personelimize teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

'ZEYTİN VE ZEYTİNYAĞI İMAJINI DEĞİŞTİRİYORUZ'

Üçüncü kez EMİTT Turizm Fuarında yer aldıklarını ifade eden Mudanya Belediyesi Meclis Üyesi ve Kültür Komisyonu Başkanı Hüseyin Esen, "Her sene üzerine koyarak tanıtımlarımızı gerçekleştiriyoruz. Mudanya Belediyesi olarak kurduğumuz standımız büyük ilgi görüyor" dedi. İnsanların kafasındaki zeytin ve zeytinyağı imajını da değiştirdiklerinin altını çizen Esen, "Tadım yaptırdığımızda fikirler değişiyor. Böylece dünyanın en kaliteli siyah zeytini olan Tirilye Tipi zeytinin kalitesi de ortaya çıkıyor" dedi. Mudanya Belediye Başkan Yardımcısı Akın Poroy ise, EMİTT Fuarının Mudanya'nın tanıtımı açısından çok önemli olduğuna inandığını söyledi. Kendilerini her yıl biraz daha geliştirerek katılım sağladıklarını ifade eden Poroy, fuarda yöresel lezzetler, ilçe tarihinin yanı sıra belediyenin gerçekleştirdiği çalışmaları ve etkinlikleri tanıttıklarını belirtti.

TÜRKYILMAZ VE HALK OYUNLARINA BÜYÜK İLGİ

Fuara katılan ülkelerin, belediyelerin, dernek ve kurumların stantlarını tek tek gezerek bilgiler alan Türkyılmaz, Muş, Yalova, Armutlu, Mardin, Muğla, İnegöl ve Çanakkale stantlarında ilgiyle karşılandı. Mudanya'yı gezdiği stantlarda anlatan Türkyılmaz, fuarda zeytin üzerine sıkça sohbet gerçekleştirdi. Öte yandan fuara ilk kez katılın Mudanya Belediyesi Halk Dansları Topluluğu Mudanya Güneşi ekibi sergiledikleri oyunlarla fuara katılanların ilgi odağı oldu. Gün boyunda Bursa yöresine ait oyunları sergileyen halk oyunları ekibi, Mudanya Belediyesi standına ve fuara renk kattı. Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, fuar yetkililerinden Destinasyonlar dalında "En İyi Tanıtımı" gerçekleştiren belediye olarak plaket aldı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.