Hava Durumu

Emniyet binasının açılışı başka bahara kaldı

Tüm polis birimlerini aynı çatı altında toplayacak ve bu yıl açılması planlanan Bursa Emniyet Müdürlüğü binasının açılışı bir başka bahara kaldı.

Haber Giriş Tarihi: 05.08.2012 12:13
Haber Güncellenme Tarihi: 05.08.2012 12:13
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Emniyet binasının açılışı başka bahara kaldı

Bina yapım ihalesini alana müteahhidin iflas etmesi sebebiyle binanın ne zaman açılacağı merak konusu.

Bursa-İzmir Karayolu Fatih Sultan Mehmet Bulvarı girişinde 2001 yılının ortasında temeli atılan Emniyet Müdürlüğü'nün modern hizmet binası inşaatı, daha sonra ödenek yetersizliği nedeniyle durmuştu. Böylelikle, yeni ödenek için bekleme süreci başlarken Fevziçakmak Caddesi üzerindeki ana binanın yetersizliği yüzünden bazı birimler kentin değişik yerlerindeki ek binalarda hizmet vermeye devam etti. Beklenen müjdeli haber 2005 yılında gelmiş ve 12 milyon TL'yik ödenek ihtiyacının bir milyon TL'lik bölümü, Bursa İl Özel İdare Müdürlüğü hesabına aktarılmıştı.

14 bin 370 metrekare alana kurulacak ve tüm birimleri tek çatı altında toplayacak olan Avrupa standartlarına uygun 5 katlı modern binanın inşaatı tamamen durdu. İnşaatın yapım ihalesini alan firmanın iflas etmesi sebebiyle bu yıl açılması beklenen inşaatın tamamlanması başka bir bahara kaldı. Binanın yapımının tamamlanması için Bursa İl Özel İdaresi'nin yeniden ihale yapacağını söyleyen Bursa Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya, "Temennimiz binanın bu yıl içinde tamamlanmasıydı. Ancak yapımı üstlenen firma iflas edince inşaat yarım kaldı. Bilindiği gibi yapılan kamu binalarının ihalesini İl Özel İdaresi yapıyor. Önümüzdeki günlerde ihaleye çıkılması planlanıyor. Önümüzdeki yıl binanın açılışı yapılabilir" diye konuştu.
 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.