Hava Durumu

Emniyet Genel Müdürlüğü'nden vatandaşa önemli uyarı!

Emniyet Genel Müdürlüğü, şık üniformalı dolandırıcılara karşı vatandaşları uyardı.

Haber Giriş Tarihi: 02.03.2018 09:25
Haber Güncellenme Tarihi: 02.03.2018 09:25
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Emniyet Genel Müdürlüğü'nden vatandaşa önemli uyarı!

Yaşlılar için alınabilecek güvenlik tedbirlerini kamuoyu ile paylaşan Emniyet Genel Müdürlüğü, dolandırıcıların iyi niyetlileri, hırsızların ise güçsüzleri hedef aldıklarına dikkat çekti. Açıklamada, "Yaşlı bir insan olmanız ve yılların yıpratıcı izlerini üzerinizde taşımanızdan dolayı kolay bir hedef olabilirsiniz. Tanımadan kapıyı, kapı zincirini ya da kapı sürgüsünü açmayınız. Zilinizi çalan kişileri kapı deliğinden dikkatlice gözetleyiniz. Şayet karşınızdaki şahsı tanımıyorsanız, kapının tam açılmasına izin vermeden (kapı zinciri takılıyken) görüşünüz. Kapıdaki şahısla görüşürken sizi etkisiz hale getirebilecek malzemeleri olabileceğini unutmayınız. Telefon geceleri yatağınızın yanında bulunmalıdır. Hafızasına da polis, jandarma veya itfaiye telefonlarını kaydediniz" denildi.

Eve gelen resmi görevlilerin kimliklerini ibraz etmelerinin istenmesi tavsiye edilen emniyet açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

"Dolandırıcılar, güveninizi kazanmak maksadıyla şık bir üniforma giyip yetkili ve görevli olduklarını ima edebilirler. Her ne suretle olursa olsun mutlaka kimliklerini göstermelerini talep edin. Kuşkunuzun geçmemesi durumunda şahsın verdiği bilgileri telefonla kontrol ediniz. Eğer yabancı birisini (örneğin tamirci) evinize alıyorsanız, onu odanın içerisinde yalnız bırakmamaya çalışınız. Şayet yalnızsanız, komşularınızın, akrabalarınızın veya tanıdıklarınızın yanınıza gelmesini sağlayınız. Elinizde banka hesap cüzdanı varsa kaldırınız. Hesabınıza ödeme yapılacağını söyleseler bile şifrenizi kimseye söylemeyiniz. Birisine acil yardım gerekiyorsa, 155 polis imdadı arayınız. Kimseyi anında eve almayınız. İmzalarınızı gerektiği zamanlarda atınız. Eğer komşularınız evlerinde bulunmadıklarında sizden kendileri için gelen bir postanın alınması için ricada bulunmuşlarsa, postaları veya mektupları teslim alınız. Posta kutusunda biriken mektup, fatura gibi belgeler evin boş olduğunun ispatıdır. Bu da hırsızlara davetiye çıkarır."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.