Hava Durumu

Emniyet'ten çok çarpıcı FETÖ raporu

Emniyet'in raporuna göre darbe başarısız olunca Gülen, devlet içindekilerin uyuyan hücrelere dönüşmesi talimatını verdiği ve elemanların hayalet uçak gibi davrandıkları belirtildi.

Haber Giriş Tarihi: 09.03.2017 09:30
Haber Güncellenme Tarihi: 09.03.2017 09:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Emniyet'ten çok çarpıcı FETÖ raporu

Emniyet Genel Müdürlüğü'nün (EGM), Ankara Başsavcılığı'na gönderdiği 'FETÖ'nün ideolojisi' raporuna göre, '17 - 25 Aralık ve 15 Temmuz darbe girişimleri' başarısız olunca FETÖ elebaşı Fetullah Gülen, üst düzey örgüt mensuplarına yurtdışına kaçmaları, devlet içindeki elemanlarına da uyuyan hücrelere dönüşmeleri yönünde talimat verdi.

Rapor özetle şöyle:

ÖRGÜTÜN 3 AŞAMASI

"Örgütün kurulduğu 1970'li yıllardan yurtdışına açılana kadar olan döneme 'örgütün birinci aşaması / iman', 1993'ten 17 - 25 Aralık sürecine kadar olan döneme 'ikinci aşaması / hayat' denilmektedir. 17 - 25 Aralık süreci, örgütün üçüncü aşamasına geçiş denemesidir. Bu aşama 17-25 Aralık darbe girişiminin başarısız olması nedeniyle gerçekleşmedi. Başarılı olunsa 'şeriat veya fetih' olarak adlandırılan üçüncü aşamaya geçilmiş olacaktı. 15 Temmuz darbe girişimi de üçüncü aşamaya geçiş denemesi olmuştur. Bu denemelerin, FETÖ yok olana veya amaca ulaşılıp Fetullahçı diktatörlük kurulana dek süreceği anlaşılmaktadır.

17-25 Aralık ve 15 Temmuz darbe girişimlerinin başarısızlığı neticesinde örgütün üçüncü aşamaya geçememiş olması, örgütün günümüzde halen ikinci aşamada olduğunu gösteriyor. İkinci aşamanın başarılmış ana hedefi olan 'güce sahip olmak', günümüzde yapılan operasyonlar sonrası 'gücü korumak' şekline döndü. Gülen, üst düzey örgüt mensuplarına yurtdışına kaçma talimatı verirken, devlete sızdırılmış örgüt mensuplarının da uyuyan hücrelere dönüştürülmesi talimatı verdi. Gelinen noktada örgütün benimseyeceği en rasyonel hareket tarzı, uzun dönemli yeraltına çekilme, konunun gündemden düşmesini bekleme, yeni nesillerin yaşananları unutması ve sonrasında tekrar yeraltından çıkılarak faaliyetlerin devam ettirilmesi olacaktır.

'HAYALET UÇAK' GİBİ

Gülen, hayalindeki ideal düzene 'tabandan tavana sızma', 'takiye - tedbir - gizlenme veya görünmezlik', 'güçlü olmak ve güçlü kalmak' ilkeleri ile 3 aşamalı bir stratejiyle ulaşmak istemektedir. Gülen veya ona görev veren üst aklın, FETÖ'yü yalnızca ABD ordusunca kullanılan, gerek savunma gerekse saldırı bakımından stratejik bir güce sahip olan ve 'hayalet uçak' olarak anılan B-2 bombardıman uçağı gibi dizayn ettiği anlaşılmaktadır. FETÖ hayaletine 'gizlilik -radara yakalanmama / stealth' özelliği kazandıran malzemeyi, özel iletişim dili, kod isim uygulaması ve gizliliğin yaşam biçimi haline getirilmesi oluşturmaktadır."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.