Hava Durumu

Emsal karar! Fatura ödememek kadına şiddet sayıldı

İstanbul Aile mahkemesi faturaları ve ev kirasını ödemeyen M.A.'nın eşi E.A.'ya 'ekonomik şiddet' uyguladığına karar verdi. Mahkeme, 2 çocuk sahibi çifti boşadı.

Haber Giriş Tarihi: 31.10.2016 07:36
Haber Güncellenme Tarihi: 31.10.2016 07:36
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Emsal karar! Fatura ödememek kadına şiddet sayıldı
İstanbul Aile mahkemesi, kadının açtığı bir boşanma davasında 'ekonomik şiddet' kavramını kullanıp bunu 'ağır kusur' sayarak emsal niteliğinde bir karara imza attı.

'HİÇ ÇALIŞMADI'

Aile mahkemesine başvuran E.A., eşi M.A.'yle 2003 yılında evlendiklerini ve 2 çocuklarının dünyaya geldiğini belirtti. M.A.'nın o günden beri hiç çalışmadığını, kendisine yüklenen sorumlulukları yerine getirmediğini öne süren E.A., kiranın ödenmemesi nedeniyle defalarca evlerini boşaltmak zorunda kaldıklarını, sürekli olarak elektrik, doğalgaz ve suyun kesildiğini anlattı. Bir süre sonra bu nedenlerle eşinden ayrı yaşamak zorunda kaldığını ve çareyi yakınlarının yanında sığınmakta bulduğunu belirten E.A., boşanmalarına karar verilmesini talep etti.

'SORUMSUZ DAVRANDI'

Ailenin yaşadığı evin elektrik, su ve doğalgazının kesilmesinin, ödenmeyen kiralar nedeniyle tahliye edilmesinin kocanın sorumsuz davranışları nedeniyle gerçekleştiğini belirten mahkeme, örnek teşkil edecek bir karar verdi. Mahkeme, davalı koca M.A.'nın birlik görevini ihmal ettiğini belirtip "ekonomik şiddet içeren ağır kusurlu davranışları sonucu evlilik birliğinin devamına imkân kalmayacak derecede temelinden sarsıldığına" karar vererek çifti boşadı.(Kaynak: Habertürk)
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.