Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

En etkili yağ yakan yiyecekler

En etkili yağ yakan yiyecekler kilo vermek isteyen kişiler tarafından merak ediliyor. Hemen herkesin problemi olan kilo sorununa yağ yakan en etkili yiyeceklerle sağlayabilirsiniz. Yağ yakan yiyecekleri tüketmek aynı zamanda sağlıklı kilo vermenize de yardımcı olabilir. Sağlıklı bir şekilde kilo verebilmek ve diyabet gibi çeşitli hastalıkların önüne geçebilmek için yağ yakan yiyecekler tüketebilirsiniz. Sağlıklı bir şekilde kilo verebilmenize yardımcı olabilmek için sizlere en etkili yağ yakan yiyecekleri araştırdık.

Haber Giriş Tarihi: 16.04.2018 21:19
Haber Güncellenme Tarihi: 16.04.2018 21:19
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
En etkili yağ yakan yiyecekler

En etkili yağ yakan yiyecekler, sağlıklı bir şekilde kilo vermenize, diyabet hastalığının önlenmesini sağlayacaktır. Ayıraca yağ yakan yiyecekleri sıklıkla tüketmek, obeziteye bağlı yüksek kanser riskinin de azalmasına yardımcı olacaktır. Yağ yakan yiyeceklerden fazlasıyla tüketmek, enerji sevilerinizin artmasını sağlar ve her şeyden önce iyi hissetmenize yardımcı olur.
Diyetinize saha fazla yağ yakan yiyeceklerden eklemek için sabırsızlanıyorsanız, sizlere en etkili yağ yakan yiyeceklerden 15 tanesini açıklayalım.

İşte yağ yakan yiyecekler listesi

1. Elma Elma Sirkesi:

Elma sirkesi yağ yakan besinlerin en başında gelir. Elma sirkesi aynı zamanda şeker isteğini keser ve kilo vermenize de yardımcı olur. Yemeklerden önce içilen bir kaşık elma sirkesi tokluk hissi vererek, daha fazla yemek yemeninizi önler. Aynı zamanda vücudunuzda detoks etkisi yaratarak, midenin ph seviyesini de dengeler. Ancak sirke asidik bir madde olduğundan içtikten sonra üzerine su içilmesi tavsiye edilir.

2. Kemik Suyu:

Kemik suyu en çok sevilen şifalı yiyeceklerden bir tanesidir. Sağlığınızı somut yollarla iyileştirmeye yarar. Kemik suyu yağ yakmak için gerekli olan güçlü bir potansiyele sahiptir. kemik suyu içerisinde bulunan amino asitler sayesinde kas yıkımını önler, metabolizma hızını arttırır ve vücudunuzu detoksize etmeye yardımcı olur. Besin maddeleri bolluğu sayesinde kemik suyunun yağ yakıcı etkisini kullanabilirsiniz.

3.Acı biber

Acı biber vücut ısısını arttırmanın yanı sıra yağ yakmanıza da yardımcı olur. Acı biber vücudunuzdaki yağları yakmaya yardımcı olurken aynı zamanda vücut enerji seviyesini de arttırır. Yemeklerinize ve içeceklerinize acı biber ekleyerek yağ yakabilir, metabolizmanızı hızlandırabilirsiniz.

4.Chia Tohumları:

Aslen Meksika'da yetişen Chia Tohumları, besinsel bir güç ve gerçek yağ yakıcı yiyecekler arasındadır. Sadece chia tohumlarını tüketmek enerjiyi arttırmakla kalmaz ve size daha fazla dayanıklılık kazandırır. Ancak çok fazla tüketildiğinde Chia Tohumları vücuttaki su seviyesini azaltmak sindirimi yavaşlatır. chia tohumlarınızı diyetinize dâhil etmek için aşağıda vermiş olduğumuz tariflerden faydalanabilirsiniz.

5. Tavuk:

Kilo vermeye çalışıyorsanız, tavuk gibi güçlü bir yağ yakıcı besinden yardım alabilirsiniz. Günde bir porsiyon tavuk tüketmek günlük protein ihtiyacınızın 37'sini tamamlar. Ancak mümkün olduğunda organik tavuk tüketmeye gayret edin.

6. Hindistan Cevizi Yağı:

Hindistancevizi yağı, tüketebileceğimiz en sağlıklı, en doğal yağlardan biridir. Hindistan cevizi yağı Tiroidinizin sorunsuz çalışmasını sağlarken hem vücut ağırlığınızı azaltmaya hem de vücudunuzdaki yağ yakımını hızlandırmaya yardımcı olur. Yemeklerinize diğer bitkisel yağları eklemek yerine Hindistan cevizi yağı ekleyebilirsiniz. Hindistan cevizi yağı, yağ yakmanızı sağlayacak en basit yöntemlerden biridir.

7.Turpgil Sebzeleri:

Lahana, karnabahar ve Brüksel lahanası yağ yakmanızı sağlayacak en güzel gıdalardan biridir. Vitaminlerle dolu bu sebzeleri tüketerek, hem sağlıklı beslenebilir hem de yağ yakabilirsiniz.

8.Peynir altı suyu proteini:

Kahvaltınıza smoothie ya da günlük bir ek alarak peynir altı suyu proteini ekleyerek vücudunuzun yağ yakmasını, kas dokusunu arttırmayı ve kan şekerini stabilize edebilirsiniz.

9. Kefir:

Kefir, tıbbi faydalarla dolu yoğurtlara benzer fermente bir içecektir. Ayrıca, enfeksiyonlara karşı savaşırken vücudunuza yardımcı olan yararlı Probiyotikleri içerir. Probiyotikler aynı zamanda kilo vermeye çalışanlar için de iyi bir besindir. Probiyotik ihtiyacınız için haftada en az 3 gün kefir tüketerek yağ yakabilirsiniz.

10. Rooibos Çayı:

Rooibos çayı teknik olarak bitkisel bir içecek iken, kilo kaybında ve yağ yakımında etkili olur. Çünkü kilo vermeyi ve metabolizmayı hızlandırabilen bir flavonoid ve fito kimyasallar içerir. Bu sayede rooibos çayı yağ yakıcı besinler arasında yer alır. Sağlıklı, enerji verici bir değişim için normal yeşil çayınızın yerine rooibos çayı deneyebilirsiniz.

11. Ghee yağı:

Hindistan'da popüler hale gelen ve bir arıtılmış tereyağı olan Ghee, şaşırtıcı derecede yağ yakan bir besindir. Ghee yağı, yemek pişirme sırasında besin maddelerini korur. Bonus olarak laktoz ve kafeine duyarlı bireyler için de uygundur. Ve içerdiği orta zincir yağ asitleri sayesinde, ghee vücudunuzun diğer yağları yakmasına yardımcı olabilir.

12. Greyfurt:

Greyfurt yağ yakımına yardımcı olan turunçgil meyveleri arasında yer alır. Greyfurtta bulunan enzimler, vücudunuzun şekeri parçalamasına, metabolizmanızı hızlandırmaya yardımcı olur. Kahvaltılarınızda bir bardak greyfurt suyu veya yemeklerinize ekleyeceğiniz greyfurt esansiyel yağı iştahınızın kapanmasını sağlayarak kilo vermenize yardımcı olur.

13. Kırmızı et

Kaliteli sığır eti vücudunuzdaki protein ihtiyacınızı karşılamanın yanı sıra kilo vermenizi sağlar. Otla beslenen sığırların etinde yağ içeriği düşüktür. Ayrıca daha yüksek seviyelerde vitamin, antioksidan ve iyi yağlar almanızı sağlar.

14. Yeşil Yapraklı Sebzeler: yeşil lahana, sebze yaprağı

Lahana, ıspanak, lahana yeşillikleri gibi sebzeler, besin maddeleri ve demir minerali ile doludur. Bu yağ yakıcı besinler, kasların düzgün çalışmasına ve egzersiz yaptıktan sonra uzun süre kalori yakmanıza yardımcı olur. Ayrıca kemikleri güçlü tutan ve osteoporozu önlemeye yardımcı olan, vücudunuzu normal yaşta iyi bir şekilde hareket ettiren K vitamini içerir.

15. Matcha Yeşil Çay:

Bir bardak matcha yeşil çayı yudumlamak sadece yatıştırmaktan daha fazlasıdır; düzenli olarak içilmesi, vücut yağını ve düşük kolesterol seviyelerini azaltabilir. Aynı zamanda yapılan sert antremanlardan sonra vücudunuzdaki kasların hızlı bir şekilde toparlanmasına yardımcı olur. Marketlerde satılan enerji içecekleri yerine günde bir defa Matcha Yeşil Çayı tüketebilirsiniz.
Beslenmenize ekleyeceğiniz özel olarak hazırlanmış yağ yakan içecekler ile hızlı bir şekilde kilo verebilir, yağ yakımını hızlandırabilirsiniz. yağ yakan içeceklerin neler olduğu konusunda bir fikriniz yoksa sizler için araştırıp bir araya getirdiğimiz yağ yakan içecek örneklerine göz atabilirsiniz.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.