Hava Durumu

En gençleri Bursaspor'da

Harun Tekin'in ayrılışının ardından kaleyi devralan 23 yaşındaki Okan Kocuk'un yanı sıra, 21 yaşındaki Muhammed Şengezer ve 19 yaşındaki Ataberk Dadakdeniz ile 21 yaş ortalamasını tutturan Yeşil Beyazlılar, 17 takımın açık ara önünde yer alıyor.

Haber Giriş Tarihi: 11.09.2018 08:58
Haber Güncellenme Tarihi: 11.09.2018 08:58
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
En gençleri Bursaspor'da

3'Ü DE MİLLİ TAKIMLARDA

Spor Toto Süper Lig ekipleri arasında en genç kalecilere sahip takım Bursaspor oldu. Harun Tekin'in ayrılışının ardından kaleyi devralan 23 yaşındaki Okan Kocuk'un yanı sıra, 21 yaşındaki Muhammed Şengezer ve 19 yaşındaki Ataberk Dadakdeniz'i kadrosunda barındıran Yeşil Beyazlılar, 21'lik yaş ortalaması ise bu noktada diğer 17 takımın açık ara önünde yer aldı. Aynı zamanda 3 kalecinin de kendi yaş kategorisinde milli formayı terletmesi, Bursaspor camiasının kaleye olan güvenini artırdı.

HEPSİ ALTYAPI ÜRÜNÜ

Bursaspor'da kalecilerin bir başka özelliği ise kulübün kendi altyapısından yetişmiş olmaları. Okan Kocuk, Muhammed Şengezer ve Ataberk Dadakdeniz, Yeşil Beyazlı kulübün altyapısında futbol eğitimi alarak tüm yaş gruplarında forma giymesinin ardından A takıma yükseldi. Bu özelliği ile de Bursaspor aynı zamanda Süper Lig'de tüm kalecilerini altyapısından çıkaran tek takım oldu. Genellikle yabancıların kaleyi koruduğu Süper Lig ekiplerinde Yeşil Beyazlıların bu başarısı ise takdir topladı.

EN YÜKSEK KONYASPOR'DA

Yeşil Beyazlıların ardından en genç kalecilere sahip ekip Galatasaray olurken, Sarı Kırmızılıların kalecilerinin yaş ortalaması ise 24.3 olarak dikkat çekti. Bir diğer Sarı Kırmızılı ekip Göztepe de, 25'lik yaş ortalaması ile bu noktada 3'üncü en genç kalecilere sahip kulüp oldu. Ligin en yaşlı kalecileri ise Atiker Konyaspor'da. 33 yaşındaki Serkan Kırıntılı, 28 yaşındaki Ertuğrul Taşkıran ve 26 yaşındaki Mücahit Atalay'dan oluşan Atiker Konyaspor'un kaleci rotasyonu, 29'luk yaş ortala- ması ile ligdeki en yaşlı kaleci rotasyonu oldu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.