Hava Durumu

Enes Kanter'den şok açıklamalar

Oklahoma City Thunder forması giyen milli oyuncu Enes Kanter, Fenerbahçe'de oynadığı ve kulübün kendisini göndermek istemediği dönemde Mirsad Türkcan ile yaşadığı anısını paylaştı.

Haber Giriş Tarihi: 25.01.2016 12:44
Haber Güncellenme Tarihi: 25.01.2016 12:44
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Enes Kanter'den şok açıklamalar
NBA’de Oklahoma City Thunder forması giyen Enes Kanter, millî formayı giymek için her zaman hazır olduğunu söyledi. Oklahoma City’nin kuzey bölgesindeki evinde yalnız yaşamamak için iki üniversite öğrencisi ve asistanıyla yaşayan Kanter, en büyük hayalinin de milli formayla Avrupa ve dünya şampiyonluğu yaşamak olduğunu ifade etti.

Enes Kanter'in haftalık Aksiyon dergisinde yer alan röportajından bazı bölümler şöyle:

Van'da bir gün Türkiye Basketbol Millî Takımı’nın maçını izliyordum. Türkiye’nin galip gelmesinden sonra ‘Ben de basketbolcu olacağım’ dedim. Tabii bunun kolay olmadığını biliyordum. Plastik topla basketbol oynamaya çalışırdım. İlk başlarda atışlarım potaya bile değmezdi.

"MİRSAD TÜRKCAN BANA AYAKKABISINI FIRLATTI"

"İstanbul'a geldim, Ülker'e geçeceğim zaman kulüp Fenerbahçe ile birleşti. Aydın Örs antrenmanları izlemeye gelirdi. Pekmez içip antrenmana gidiyordum. 16 Yaşaltı Millî Takım’a seçildim. İstanbul’daki ilk yılımı Fenerbahçe’de geçirdim. Performansımla Türkiye’nin en değerli oyuncusu oldum. Menajerim 'Gel, Amerika’da oku ve oyna.' dedi. Benim Amerika’ya gideceğim takımda duyuldu. 'Buradan para aldığını söyleriz, sen Amerika’da oynayamazsın.' dediler (Amerika’da kolej ve üniversite liglerinde oynamak için profesyonel olmamanız gerekiyor). Ben de gitmekten vazgeçtim. Sakatlıktan sonra geri döndüm. F.Bahçe para teklif etti. 1 milyon lira vereceklerdi, istemedim. Amerika’ya gitmemi istemiyorlardı. Teklifi 6 milyona çıkardılar. Amerika’ya gitmeye kararlıydım. Mirsad Türkcan, sahada herkesin önünde ayakkabısını çıkardı ve bana fırlattı. 'Benden habersiz nasıl gidersin!' dedi.

MAHMUT USLU ADINI 'YENİ YAPILACAK SALONA VERECEĞİZ' DEDİ

Yönetici Mahmut Uslu beni Şükrü Saraçoğlu Stadı’na çağırdı. Çok cazip tekliflerde bulundu. Yeni yapılacak salona senin adını vereceğiz dedi. F.Bahçe’den yine arayıp “Eğer gidersen Aziz Yıldırım altyapıyı kapatacak.” dediler. Ama ben kararlıydım. Gitmek istiyordum ama birçok engelle karşılaştım. ABD’ye gideceğimiz zaman menajerim
tanınmayacak şekilde gizlenerek geldi. O sırada Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Turgay Demirel, Aziz Yıldırım’ın korkusundan, 'Türkiye’ye geri dön' dedi. Ben Amerika’da oynamaya kararlıydım. Ama hukuki süreç aleyhime sonuçlandı. Hiçbir zaman lise ve üniversite (NCAA) liglerinde oynayamayacağım kararı verildi. Uzun süre oynayamadım. Her yerde ismim çıkmıştı. Tabii ki ortada çok belirsizlik vardı. Çok zor bir dönemdi. Ama yolumdan dönmedim. Sonra NBA’in draft dönemi başladı. Utah Jazz beni seçti. Oysa bengitmek istemedim. Draftta 3. sıradan seçilmem herkesin dikkatini çekti. Utah’ın beni seçtiği yıl (2011) NBA’de lokavt oldu."
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.