Hava Durumu

Enes olayı tam bir rezalet

Mönchengladbach ile yapılan transfer girişimi FIFA kurallarına uymuyor. Hikmet Karaman kendisinden gizli yapılan görüşmeye ateş püskürüyor. Önce pazarlık masasına oturanlar, dün "Satma düşüncemiz yok" diyor.

Haber Giriş Tarihi: 27.04.2013 08:39
Haber Güncellenme Tarihi: 27.04.2013 08:39
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Enes olayı tam bir rezalet

Bursaspor'da aylardır süren Enes Ünal bilmecisi dün yaşanan gelişmeyle yerini tam bir kaos ortamına bıraktı. Önceki gün Bursa'ya gelen Mönchengladbachlı yetkilerle masaya oturarak 500 bin euro ve bonuslar karşılığında prensip anlaşmasına varan Bursaspor Kulübü dün adeta yılın en büyük U dönüşlerinden birine imza attı. FIFA'nın oyuncuların ve futbolcuların transfer talimatnamesini dikkate alan Bursasporlu yöneticiler hukuksal prosedürlerin bu transferin önüne set çekmesini yeni fark edince Enes'i satmaktan vazgeçmek zorunda kaldı.

KARAMAN ATEŞ PÜSKÜRDÜ

Özlüce Tesisleri'nde yaşanan kriz bununla da sınırlı kalmadı. Futbol Şube Sorumlusu Erkan Kamat ve altyapı sorumlusu Necmettin Kocaman'ın "Mönchengladbach'la yapılan görüşmeyi Hikmet Karaman öğrenmesin" sözlerinin Karaman'ın kulağına gittiği ortaya çıktı. Karaman'ın "Benden habersiz iş yapılıyor. Bunu anlamıyorum. Ben Enes'i takımda oynatmak isterken, oyuncum satılmaya çalışılıyor" sözleriyle yaşananlara büyük tepki gösterdiği belirtildi. Hikmet Karaman Bursaspor Yönetimi'ne bir an önce Enes'le profesyonel sözleşme imzalanması için görüşünü ilettiği gelen bilgiler arasında.

Altyapıya verilen önem bu mu?

Bursaspor camiası Enes Ünal için Mönchengladbach'la varılan prensip anlaşmasına ateş püskürdü. Yeşil Beyazlı taraftarlar, "Enes en büyük hayalinin Bursaspor'da futbol oynamak olduğunu söylüyor. Ama bizim altyapı sorumlumuz onu Bursaspor'da tutmak yerine pazarlama yolunu seçiyor. Bir önceki gün de İsviçre'ye giderek 21 yaşında oyuncu izliyor. 2. şampiyonlar Vakıfköy'den çıkacak diyenler nerede? Bu mudur altyapı oyuncularına verilen önem?" sözleriyle tepkilerini dile getirdi. 

FIFA TRANSFER TALİMATI

20 YAŞ. KÜÇÜKLERİN ULUSLARARASI TRANSFERLERİ
1.  Uluslararası oyuncu transferlerine ancak oyuncu 18 yaşın üstündeyse izin verilir.
2. Bu kuralın üç istisnası aşağıdaki gibidir:
a) Oyuncunun ebeveynleri, futbolla ilgili olmayan nedenlerle, yeni kulübün bulunduğu ülkeye taşınır.
b) Transfer Avrupa Birliği (AB) veya Avrupa Ekonomik Alanı (AEA) bölgesinde gerçekleşir ve oyuncu 16-18 yaşları arasındadır.
c) Oyuncu ülke sınırından en fazla 50 km uzaklıkta yaşar ve oyuncunun komşu federasyonda tescil edilmek istediği kulüp de bu sınırdan 50 km uzaklıktadır. Oyuncunun ikametgahıyla kulüp merkezi arasındaki azami uzaklık 100 km. olacaktır. Bu durumda oyuncu evinde yaşamaya devam etmeli ve ilgili iki federasyon açık onay vermelidir.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.