Hava Durumu

Enflasyon hesabı şaştı... Memur ve emeklinin maaşına nasıl yansıyacak?

Kasım ayı itibariyle memur ve emekliler için 0.94 oranında enflasyon farkı oluştu. Net rakam Aralık ayı enflasyonu ile birlikte ortaya çıkacak.

Haber Giriş Tarihi: 04.12.2017 12:55
Haber Güncellenme Tarihi: 04.12.2017 12:55
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Enflasyon hesabı şaştı... Memur ve emeklinin maaşına nasıl yansıyacak?

Ekonomi yönetiminin hazırladığı 2018 Yılı Programı, 28 Ekim'de Resmi Gazete'de yayımlanarak ilan edildi. Programda, Ekim, Kasım ve Aralık, üç aylık
enflasyon artışı yaklaşık yüzde 2 olarak tahmin edildi. Böylece Temmuz-Aralık dönemi TÜFE artışının yüzde 3.36 olarak tamamlanacağı öngörüsünden hareketle memur ve emeklilerin 2018 yılı Ocak zammı da belli olmuş oldu.

9 MİLYON EMEKLİNİN ZAMMI YÜZDE 5'E YAKLAŞTI

Ancak daha programın dumanı tüterken enflasyonda Ekim ayında 9 yılın rekoru kırıldı. Bugün açıklanan yüzde 1.49'luk enflasyonla birlikte Temmuz-Kasım enflasyona yüzde 4.97 oldu. Yasa gereği SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin maaş artışı geçmiş 6 aylık TÜFE enflasyonuna göre belirleniyor. Dolasıyla 9 milyonu aşan SSK ve Bağ-Kur emeklisi, Aralık enflasyonu sıfır bile çıksa, Ocak ayında Temmuz-Kasım enflasyonuna göre yüzde 4,97 zam alacak.

ENFLASYON FARKI 1 PUANA YAKLAŞTI

Temmuz'da yüzde 4 toplu sözleşme zammı alan memur ve emeklileri ise yine Aralık ayında enflasyon sıfır bile çıksa Ocak'ta yüzde 0.97 oranında enflasyon farkı alacaklar.

PROGRAMA GÖRE TEMMUZ ZAMMI YÜZDE 4.02

Programda 2018'in Ocak-Temmuz dönemi için TÜFE tahmini yüzde 4.02 olarak ilan edilmişti. Bu durumda işçi ve Bağ-Kur emeklileri için 2018 yılı Temmuz ayında zam oranı yüzde 4.02; memur ve emeklileri içinse enflasyon farkı binde 2 olarak öngörülmüştü.

MEMUR VE EMEKLİYE ZAM UMUDU

Kasım enflasyonu ile birlikte memur, memur emeklisi ve sözleşmeli personele de ek zam umudu doğdu. Temmuz ayında yüzde 4 zam alan memurlar, 6 aylık enflasyonun bu oranı aşması halinde enflasyon farkı zammı alacak. Temmuz-kasım dönemindeki 5 ayda enflasyon, yüzde 4'lük zam oranını 0,94 oranında aştı. Ek zam konusunda rakam, aralık ayı enflasyonu ile kesinleşecek.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.