Hava Durumu

Engelli Mehmetçikler için kına eğlencesi

Bursa'da askere gidecek olan engelli gençler, düzenlenen kına eğlencesinde doyasıya eğlendi.

Haber Giriş Tarihi: 09.05.2012 11:14
Haber Güncellenme Tarihi: 09.05.2012 11:14
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Engelli Mehmetçikler için kına eğlencesi
Fiziksel ve zihinsel engelleri yüzünden yaşıtları gibi askere gidemeyen gençlerin bir günlüğüne de olsa vatani görevlerini yerine getirmeleri için başlatılan bir günlük askerlik uygulamasından yararlanan 84 engelli genç, Bursa Kent Konseyi Engelliler Meclisi'nin düzenlendiği asker eğlencesinde bir araya geldi. Atatürk Kongre Kültür Merkezi'nde düzenlenen gecede, asker adayları müzik eşliğinde doyasıya eğlendi. Türk bayrağı işlemeli yazmaları boyunlarına takan engelli gençler, "En büyük asker, bizim asker" sloganları attı.

Önemli bir sosyal projeyi daha hayata geçirdiklerini anlatan Bursa Kent Konseyi Başkanı Mehmet Semih Pala, "Engelliler Meclisimiz, perşembe günü kıtalarına teslim olacak olan 84 aslan parçasına kına eğlencesi tertipledi. Bu aslan parçaları yurdumuzu ve topraklarımızı koruyacaktır. Kendilerine güveniyoruz" dedi.

Konuşmaların ardından 84 asker adayı, Türk bayrağının altında alana geldi. Duygusal anların yaşandığı törende, Pala tarafından asker adayı gençlerin ellerine kına yakıldı. Daha sonra engelli gençler, protokol üyeleriyle birlikte oyunlar oynadı.

Asker eğlencesine katılan engelli gençler 10 Mayıs'ta Yalova Yolu üzerindeki Jandarma Komutanlığına teslim olup bir günlük askerlik hizmetini yerine getirecek.




Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.