Hava Durumu

Engelliler Günü'nde etkinliğe tepki gösteren sürücü cezayı yedi...

3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nde farkındalık amacıyla toplanan yüzlerce bisikletli 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nü trafiğe kapattı. Bu sırada oluşan trafiğe tepki gösteren bir sürücü engellilerin yanından hızla geçince polisler tarafından durduruldu. Polis ekipleri sürücüye ceza kesti

Haber Giriş Tarihi: 03.12.2017 14:49
Haber Güncellenme Tarihi: 03.12.2017 14:49
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Engelliler Günü'nde etkinliğe tepki gösteren sürücü cezayı yedi...

Barikat Sanat Atölyesi Derneği ve Bağcılar Belediyesi'nin organizasyonluğunda gerçekleştirilen "Sessiz Çığlık Bisiklet Korteji" etkinliğinde bir araya gelen yüzlerce bisikletli, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü'ne dikkat çekti. Şişli'de toplanan yaklaşık 500 bisikletli, ziller çalarak alkışlar eşliğinde yola çıktı. İçlerinde engelli bireylerin de bulunduğu bisikletli grup, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü üzerinde trafiği durdurdu. Farkındalık oluşturmak için gerçekleştirilen etkinlikte balonlar patlatıldı, zil ve düdükler çalındı.

ENGELLER MÜCADELE İLE AŞILIR

Etkinliğe bisikleti ile katılan ve tek bacağı olmayan sporcu Abdulkadir Özoğul "Benim tek bacağım yok. Bisikletim ile her yeri gezebiliyorum. Engelliler evlerine kapanmamalıdır. Sokağa çıkmalıdırlar. Engeleler mücadele ile aşılır" dedi.

Atletizm ile uğraşan 17 yaşındaki Nurşah Usta ise yaptığı açıklamada "Şehrimiz maalesef engellerle dolu. Şehrin bazı yerlerinde sokağa bile çıkamıyoruz. Tekerlekli araçlarımızla ilerleyemiyoruz. Bu tür etkinliklerle farkındalık oluşuyor" dedi. Tekerlekli Sandalye Basketbol Antrenörü Emrah Elban ise "Toplumun engelliler konusunda bilincinin değişmesi gerekmektedir. Belediyeler kaldırımlara engelli rampası koyuyor. Ancak vatandaşlar oralara araçlarını park ediyor. Bu bir toplumsal bilinç meselesidir. Halkımız bilinçlendikçe bizim engellerimiz kalkacaktır" dedi.

SÜRÜCÜ SABREDEMEDİ

Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağrıcı'nın da bisikleti ile katıldığı etkinlik kapsamında 15 Temmuz Şehitler Anıtı'na karanfil bırakıldı. Farkındalık etkinliğinde istenmeyen görüntüler de yaşandı.

Etkinlik kapsamında köprünün kapatılması sırasında trafikte bekleyen bazı sürücüler ise etkinliğe tepki gösterdi. Korna çalarak engelli vatandaşların yanından hızla geçen bir sürücü polis tarafından durduruldu.

Bisikletli grubun tepki gösterdiği sürücüye ceza kesildi. Etkinlik Üsküdar meydanında son buldu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.