Hava Durumu

Engelliler gününde sakatlanan Afrikalı futbolcunun yardımına başbakan yardımcısı koştu

3 Aralık Dünya Engelliler Günü münasebetiyle Bursa'da düzenlenen Bursagücü Ampute Takımıyla Samsun Bedensel Engelliler Futbol Takımının maçına Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu'da katıldı.

Haber Giriş Tarihi: 03.12.2017 15:48
Haber Güncellenme Tarihi: 03.12.2017 15:48
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Engelliler gününde sakatlanan Afrikalı futbolcunun yardımına başbakan yardımcısı koştu

Afrikalı Şerafettin Oralenka, acılar için kıvranınca maçı izleyen Hakan Çavuşoğlu, sakatlanan futbolcunun yardımına koştu. Ayağı döndüğü belirlenen futbolcu ambulansla hastaneye kaldırıldı. Maç sonunda futbolcuları tebrik edip onlara hediye veren Hakan Çavuşoğlu, 'Bugün 3 Aralın Dünya Engelliler Günü münasebetiyle bütün engelli kardeşlerimize engelsiz bir yaşam temennisinde bulunmak istiyorum.

Bugün vesilesiyle gerçekleştirilen ampute takımı maçlarına bende iştirak ettim. Burada kıran kırana bir mücadeleye şahitlik ettik. Saha içinde hiçbir engel tanımaksızın istediklerini yapılabilen ortaya koyan bunun heyecanını seyirciye kadar yansıtan bir mücadele gördük ve çok mutlu olduk. Engelliler ilgili olarak iktidarlarımız döneminde çok fazla gelişim ve dönüşüm ve yatırım gerçekleştirmiş olduk.

Bizim engellilere bakış acımız onların kapalı odalarda kapıların ardında asosyal bir şekilde yaşamlarını sürdürmelerini değil sosyal hayatın içine katılmalarını temin etmek hedeflerimizin en önemlileri arasında yerini almıştır. İktidarlarımız döneminde bir engelliler yasası çıkartılmış onların yaşamlarını devam ettirmesini en mutlu oldukları yer ailelerinin yanı bilinciyle evde bakım ücreti adı altında bir uygulamaya başladık. Bunun Kapsamında 500 bin engelli yakınına engelli bakım ücreti adı altında ücret ödemeye devam ediyoruz.

Biz geldiğimizde kamuda 5 bin 770 civarında engelli memur kamuda istihdam ediliyordu. Şuanda bu 50 bin oldu. Başbakanımızın açıkladığı üzere 2018 yılında da 5 bin engellimizi memur olarak atayacağız. Özel sektörde de işçi vasfında çalışan engelli sayısına baktığımızda şuanda 90 bin civarında engelli işçimiz kontenjandan yararlanmak suretiyle özel sektörde istihdam ediliyorlar' dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.