Hava Durumu

Engelliler yürüdü

Bursa'da engelliler yürüdü.

Haber Giriş Tarihi: 10.05.2012 14:13
Haber Güncellenme Tarihi: 10.05.2012 14:13
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Engelliler yürüdü
Türkiye Sakatlar Derneği Bursa Şubesi, Uygar Görme Engelliler Derneği, Sağır Dilsizler Himaye ve Yardım Derneği, Kas Hastalıkları Derneği, Zihinsel Engelliler Derneği, Spastik Engelliler Derneği 'Bu toplumda biz de varız' sloganıyla Heykel'den Orhangazi Parkı'na kadar yürüdü. Bursa Vali Yardımcısı Mustafa Güney'in de katıldığı programda, Atatürk anıtına çelenk konuldu. Daha sonra engelliler, 'Engelsiz bir hayat istiyoruz', 'Biz de varız farkında mısınız?', 'Siz hiç tekerlekli sandalyede koşmayı denediniz mi?' şeklinde pankartlar açıp yürüdü.

Engellilerin meselelerinin bir haftada çözülemeyeceğini belirten Uygar Görme Engelliler Derneği Başkanı Hasan Duman, "Engellilerin meseleleri devlet politikası olarak ele alınmalıdır. Toplumun problemleri ile paralel çözülmelidir. Pozitif ayrımcılık yapılarak çözülmelidir. Engelliler toplumdan ve devletten ayrımcılık istemiyor. Sadece eşitlik ve anayasal görevini yerine getirmesini istiyor" dedi.

Engelli vatandaşların günlük hayattaki sıkıntılarının giderilmesi gerektiğini söyleyen Sakatlar Derneği Bursa Şube Başkanı Müzeyyen Yıldırım, "Engellilerin tüm hizmetlerden eşit biçimde yararlanmasını sağlamak sosyal devlet olmanın en önemli göstergelerindendir. Merkezi hükümet ve yerel yönetimler 5 bin 378 sayılı yasanının gereklerini yerine getirmediler. Birkaç şehrimizin dışında Türkiye engelliler için erişilemez alanlar, binalar ve araçlarla dolu. Mecliste engelli sayısı artmasına rağmen temel problemlerimiz ortada kaldı. Çalışmak isteyen engelliler iş bulamıyor. 20 bin kadro açığı olduğu halde 3 bin 500 kişi için sınav yapıldı" dedi.




Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.