Hava Durumu

Engellilere Ediz Hun morali

Yıldırım Belediyesi'nin Engelliler Haftası sebebiyle düzenlediği tekerlekli sandalye dağıtım törenine sinema oyuncusu Ediz Hun da katıldı.

Haber Giriş Tarihi: 13.05.2012 13:19
Haber Güncellenme Tarihi: 13.05.2012 13:19
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Engellilere Ediz Hun morali
Engelliler Haftası kapsamında Barış Manço Kültür Merkezi'nde, Bedensel Engellilerle Dayanışma Derneği işbirliği ile tekerlekli sandalye dağıtım töreni düzenlendi. Pfizer sponsorluğunda, Yıldırım Belediyesi tarafından belirlenen 19 engelli yetişkin ve çocuğa tekerlekli sandalyenin dağıtıldığı törende, Bedensel Engellilerle Dayanışma Derneği (BEDD) Danışmanlar Kurulu Başkanı, eski milletvekili ve sinema oyuncusu Ediz Hun konuşmacı olarak katıldı. Zihinsel ve Ruhsal Engelliler Derneği'ne üye çocuklardan oluşan Mehter Takımı'nın gösterisi konuklardan alkış alırken tören de Yıldırım Belediyesi Hacı Mehmet Zorlu Engelliler İş Eğitim Okulu öğrencilerinin dans gösterileri de beğenildi. Çok sayıda vatandaşın katıldığı tekerlekli sandalye dağıtım törenine AK Parti Bursa Milletvekili Canan Candemir Çelik, Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin, BEDD Genel Başkanı Kemal Demirel de katıldı.

Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin, Engelliler Haftası'nda, ihtiyaç sahibi engelli vatandaşlara tekerlekli sandalye dağıtmaktan büyük mutluluk duyduğunu belirterek, "Belediye olarak engelli kardeşlerimiz için birçok fiziki ve sosyal projeye imzamızı attık. Unutmamız gerekir ki hepimiz potansiyel engelli adayıyız. Kimin ne zaman başına ne geleceği asla bilinemez. Dolayısıyla engelli kardeşlerimize sahip çıkmalı onlara gereken ilgi ve alakayı göstermeliyiz" diye konuştu.

BEDD Genel Başkanı Demirel de tüm engellilere engelsiz bir yaşam için mücadelelerini sürdüreceklerinin altını çizdi.


ENGELLİLER ACİZ DEĞİL


Gecenin şeref konuğu olan Ediz Hun ise, eski bir sanatçı olarak engellilerin sorunlarına ve onların yaşam kalitelerinin artırılmasına yönelik çalışmaları her zaman destekleyeceğini söyleyerek, engellilerin toplumda aciz bireyler olarak algılanmaması gerektiğini belirtti. Yıldırım Belediye Başkanı Keskin'i özel olarak tebrik ettiğini vurgulayan Türk Sinemasının jönü Ediz Hun, "Yıldırım mükemmel ve büyük bir ilçe. Yıldırım, yeşilin korunduğu çağdaş bir ilçe örneğidir. Tebrik ediyorum" dedi.
Türk Halk Müziği Sanatçısı Engin Sezer de gecenin sonunda sahne aldı.




Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.