Hava Durumu

Enkazdan aşk çıktı

Bangladeş’in başkenti Dakka’da 2 hafta önce çöken iş merkezinde gerçekleşen felaketin farklı bir boyutu gün yüzüne çıktı.

Haber Giriş Tarihi: 09.05.2013 12:15
Haber Güncellenme Tarihi: 09.05.2013 12:15
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Enkazdan aşk çıktı

En az 900 kişinin hayatını kaybettiği 8 katlı Rana Plaza’nın enkazından yürek yakan bir fotoğraf geldi. Foto muhabiri Taslima Akhter'in çektiği karede, bir kadın ile bir erkek işçinin birbirine sarılmış halde öldüğü görülüyor. Erkek işçinin gözünden akan kan damlası ise yürekleri cız ettiriyor.

Bangladeş’te ayda sadece 38 dolar ücretle günde 15 saat çalışan işçiler, köle gibi kullanılıyor. Verdiği röportajda kurtarma çalışmalarını izlerken karşılaştığı manzaraya inanamadığını söyleyen Akhter, birbirlerini kurtarmak isterken can veren çiftin fotoğrafının kendisini derinden yaraladığını ifade etti.

Bu arada olay yerinde kurtarma çalışmalarının sürdüğünü belirten yetkililer, ölü sayısının artabileceğini kaydetti. Çürüyen cesetlerin kime ait olduğunun tespiti amacıyla DNA testi yapılacağı bildirildi. İş merkezindeki 5 hazır giyim atölyesinde 3 binden fazla işçi çalışıyordu.

Batılı bazı hazır giyim şirketleri, Bangladeş’te geçen hafta çöken iş merkezindeki fabrikalarında yaşamını yitiren işçilerin ailelerine tazminat ödeyeceğini açıkladı.
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.