Hava Durumu

Erbil'de restorana silahlı saldırı! Türk diplomat şehit oldu

Türkiye'nin Erbil'deki diplomatik temsilciğinde çalışanların içinde olduğu restorana silahlı saldırı gerçekleştirildi. Reuters haber ajansına göre, en az 3 Erbil Başkonsolosluğu çalışanı hayatını kaybetti. Anadolu Ajansı ise bir diplomatın şehit olduğunu bildirdi. Saldırıyı terör örgütü PKK'nın gerçekleştirdiği iddia ediliyor.

Haber Giriş Tarihi: 17.07.2019 15:32
Haber Güncellenme Tarihi: 17.07.2019 15:32
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Erbil'de restorana silahlı saldırı! Türk diplomat şehit oldu

Irak'ın Erbil kentindeki Türkiye Başkonsolosluğu'nda çalışan diplomatların içinde bulunduğu Huqqabaz adlı restorana, 14.30 sularında saldırı gerçekleştirildi. Reuters haber ajansına göre, en az 3 Erbil Başkonsolosluğu çalışanı hayatını kaybetti. Anadolu Ajansı ise bir diplomatın şehit olduğunu bildirdi. Ölen diğer 2 kişinin Irak vatandaşı olduğu bildiriliyor.

Görgü tanıklarının iddialarına göre, susturuculu silahların kullanıldığı saldırı, diplomatlardan ikisi masada otururken gerçekleştirildi.

Bölgeyi kontrol eden Barzani'nin yayın organı Rudaw, Türkiye'nin Erbil Başkonsolosu Hakan Karaçay'ın ise sağlık durumunun iyi olduğunu ve saldırı sırasında olay yerinde olmadığını aktardı.

Terör saldırısını PKK'nın gerçekleştirdiği öne sürülüyor.

Saldırganlar ise henüz yakalanamadı.

DIŞİŞLERİ'NDEN AÇIKLAMA

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada başkonsolosluk çalışanının şehit olduğu belirtildi. Dışişleri Bakanlığı'nın açıklamasında, "Başkonsolosluk görevlisi silahlı saldırıda şehit oldu" denildi.

Olay yerinden ilk görüntüler;

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.