Hava Durumu

Erdem Kaya Patent'te "Kurumsal Karne" dönemi

Son 5 yıldır sektörünün lider şirketleri içerisinde yer alan Erdem Kaya Patent stratejik planlama sürecinde yeni bir yapılanmaya giderek; scorecard (kurumsal karne) uygulamasını devreye aldı. 3 Yılık kısa dönem ve 5 yıllık orta vade stratejik planlamasının yanı sıra uzun dönem beklentilere de odaklanan Erdem Kaya Patent; kurumsal bakış açısını bu yönde derinleştirmeye devam ediyor.

Haber Giriş Tarihi: 27.11.2018 16:13
Haber Güncellenme Tarihi: 27.11.2018 16:13
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Erdem Kaya Patent'te "Kurumsal Karne" dönemi

Global arenanın önde gelen stratejik yönetim yaklaşımı olan Balanced Scorecard uygulamasını kullanmaya başlayan Erdem Kaya Patent; bu süreçte vizyon, misyon ve değerlerine ilişkin bir algı araştırması gerçekleştirerek revizyonlara gitti. Etik değerlere bağlılık, güvenilirlik ve samimiyet, alçakgönüllülük olarak belirlenen temel değerlerin dışında şirketin manifestosu ve değer önermesi de güncellendi. Paydaş beklentilerinin dengelenmesi amacıyla gerçekleştirilen analizle birlikte, sektör içi ve dışı rakip analizleri, dış çevre analizleri ve şirketin iç performansına dönük süreç analizlerinin tamamlanmasıyla oluşturulan kurumsal SWOT çalışmasının ardından 3 ana strateji belirlendi.

STRATEJİ BAHÇEVANLARINDAN STRATEJİ BAHÇESİ

Yeni yapılanma hakkında açıklamalarda bulunan Erdem Kaya Patent Genel Müdürü Erdem Kaya, karlı büyümeyi sağlamak, kurum kültürünü yapılandırmak ve operasyonel/yönetsel verimliliği hayata geçirmek amacıyla 3 ana strateji belirlediklerini söyledi. Genel Müdür Erdem Kaya, stratejinin 4 perspektif üzerinde ve 26 stratejik amaç ile destelenecek şekilde yapılandırıldığını belirtti. Erdem Kaya; "132 anahtar performans göstergesi ile takip edilen kurum ve departman karnelerini doğrudan çalışanların hedefleri ile entegre bir şekilde tasarladık. Strateji Bahçe olarak adlandırdığımız çalışmaları da tüm yönetim ekibi ve çalışan temsilcilerinden oluşan Strateji Bahçevanları ekibimizle hayata geçirdik. Şirketimizin stratejik performansını gösterecek olan yeni yapı ile stratejik işbirliklerinden, tedarikçilere, toplumdan çalışanlara, müşterilerden hissedarlara kadar tüm paydaş kategorilerimizin beklentilerini dengeleyerek hedeflendirmeyi başardık. Yatırım kararlarında verimliliği sağlamaya, hizmet gelirlerini tüm operasyon çeşitlerinde arttırmaya odaklandık. Yılsonunda işlem hacmini ciro bazında %15 artırmayı hedefliyoruz" dedi.

Uzun dönemde tamamlayıcı iş alanlarına girmek amacıyla farklı projeler üreterek, fikri ve sınai mülkiyet hakları sektöründe ilklere imza atmaya hazırlandıklarını vurgulayan Erdem Kaya; "Firma olarak, mevcut yılda çalışan ve müşteri memnuniyetini artıracak projeleri hayata geçiriyoruz. Yılsonunda %75 çalışan memnuniyeti, %82 müşteri memnuniyetine ulaşmayı hedefliyoruz. Tedarikçi memnuniyetinde %80'lik ve toplumsal fayda alanında %72'lik bir memnuniyeti elde etmeye yönelik projeleri de gerçekleştirmeye devam ediyoruz" diye konuştu.

ROL MODEL ŞİRKET YAPILANMASI

Firma bünyesinde 20'den fazla projenin öncelikleri bazında yönetileceğinin altını çizen Erdem Kaya; "2018-2020 döneminde; operasyonel alanda iyileştirme projelerinin yanı sıra yönetsel alanda da pek çok projeyi uygulamaya başladık. İnsan kaynakları süreçlerinden, süreç yönetimi uygulamalarına kadar pek çok farklı alanda projeler üreten firmamız, sadece operasyonel alandaki başarısı ile değil, aynı zamanda yönetsel kabiliyeti ve uygulamaları ile de rol model bir şirket olmak için uğraşıyor. Stratejik planlama sürecinde tüm paydaşlarımızın katkısıyla çıktılarımızı ortaya koyduk. Bu süreçte geribildirimleriyle şirketi besleyen, iyileştirme projelerinin oluşturulmasında ve hayata geçirilmesinde desteklerini esirgemeyen tüm paydaşlarının sürdürülebilir katkıları ile başarı merdiveninde adımlarımızı hızla atmaya devam ediyoruz" şeklinde konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.