Hava Durumu

Erdoğan '400 vekil' olmazsa ne yapacağını ilk kez açıkladı

Slovakya'nın başkenti Bratislava'da konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan eğer 7 Haziran seçimlerinde '400' vekil gelmezse referanduma gidileceğini söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 31.03.2015 09:45
Haber Güncellenme Tarihi: 31.03.2015 09:45
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Erdoğan '400 vekil' olmazsa ne yapacağını ilk kez açıkladı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan , Slovakya'nın başkenti Bratislava'da kaldığı otelin önünde bekleyen Türk vatandaşlarına hitap ederken Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun başkanlık sistemine ilişkin hazırlıklarını geçen günlerde açıkladığını anlatırken, "Hükümet de bu konuya yönelik adımları attı. Ama burada bir şey var. İki başlık, bir ya 400... Onunla parlamentoda bu işi çözmek. Bir ikincisi, halka gitmek" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Erdoğan, 3 gün sürecek ve 3 Avrupa Birliği üyesi ülkelerini kapsayan ziyaretlerinin ikinci durağı Slovakya'nın başkenti Bratislava'ya geldi. Erdoğan, kalacağı otelin önünde kendisini bekleyen çoğu Viyana'dan gelen Türk vatandaşlarına hitaben bir konuşma yaptı. Slovenya temaslarını anlatan, Erdoğan, bugün Slovakya'da, ertesi gün de Romanya'da bir dizi görüşmeler yapacağını belirterek konuştu;

"Önümüzdeki günlerde, Avrupa'da yaşayan gurbetçilerle de açık hava ya da salon toplantılarıyla bir araya geleceğiz. Tabii, bir sürecin içindeyiz ve bu sürecin ne olduğunu anlıyorsunuz. Biliyorum ki artık Türkiye bir değişimin, dönüşümün içerisinde. Şu anda bize giydiğimiz gömlek dar geliyor. Bu vücut artık bu gömleğe tahammül edemiyor. Bize bundan sonra yakışacak gömlek, yeni bir idari yapılanmadır, bu da başkanlık sistemidir."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun, başkanlık sistemine ilişkin yaptığı hazırlıkları kısa süre önce katıldığı bir televizyon programında açıkladığını ifade ederken şöyle devam etti: "Hükümet de bu konuya yönelik adımları attı. Ama burada bir şey var. İki başlık, bir ya 400... Onunla parlamentoda bu işi çözmek. Bir ikincisi, halka gitmek. Bunu hazırlamak için de tabi durmak yok, bunu halletmemiz lazım. Çok koşacağız, çok çalışacağız."

"7 HAZİRAN'I HALKIMIZ İPLE ÇEKİYOR"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçen haftalarda Karabük, Denizli ve Gaziantep'i ziyaret ettiğini, oradaki halkın heyecanına şahit olduğunu dile getirdi ve şöyle devam etti: "Artık 7 Haziran'ı halkımız iple çekiyor. İnanıyorum ki şu anda Avrupa'da da, dünya da 7 Haziran'ı zor çekiyor. Çünkü bu dönüşüm, değişim farklı, 2023'ün bunlar ayak sesleridir diye düşünüyorum. Biz, milli gelirimizi 1'e 3 katlayarak görevimizi yapıyoruz ama bu bize yeterli değil. Artık trilyon dolarla ifade edilen bir milli gelire sahip olmamız lazım. Bu 2 trilyon dolar, 3 trilyon dolar, bunları yakalayacağız. Türkiye bunları yakalar mı? Yakalamaması için bir sebep var mı? Öyleyse yapmamız gereken daha çok çalışmak. Savunma, aklınıza ne gelirse... Bunlardan artık vazgeçiyoruz, taarruz, ekonomide taarruz... Sanayide bütün hamlelerimizi yaparak yola devam edeceğiz."

"KÜRT SORUNU ARTIK YOKTUR"

Erdoğan, temel hak ve özgürlükler konusunda Türkiye'nin çok ileri olduğunu belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Karalama kampanyalarına sakın ha aldanmayın. Türkiye'nin Kürt sorunu artık yoktur. Biz, ret politikalarını ayaklarımızın altına aldık, inkar politikalarını ayaklarımızın altına aldık, asimilasyon politikalarını ayaklarımızın altına aldık. Biz, yaratılanı yaratandan ötürü sevdik. Ülkemizde Türk kardeşimin de sorunu vardır, Kürt kardeşimin de sorunu vardır, Çerkez'in, Abaza'sının, Boşnağın, Arnavut'un sorunu vardır. Mesele ülkemizi birileri bölmenin gayreti içinde. Biz buna da fırsat vermeyeceğiz. Biz dayanışma içinde olacağız, bir olacağız, beraber olacağız, iri olacağız, diri olacağız, hep birlikte Türkiye olacağız. Onun için 4 şey, tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet, Rabia diyoruz bu. Bunu başaracağız."

SEÇİMLERE KATILIM ORANININ ARTMASI LAZIM

Cumhurbaşkanı Erdoğan, son seçimlerde Avrupa'da oy kullanım oranının yüzde 25 oranında kaldığını ve 7 Haziran seçimlerinde bu oranın artması gerektiğini söyledi. Erdoğan, "Sandık namusumuzdur, muhakkak oy hakkımızı kullanacağız" derken, Avrupa'daki Türkler'deh mutlaka oylarını kullanmalarını istedi.

Konuşmasının sonunda Türkiye'de yapılan bazı yatırımları anlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Avrupa'daki Türkler'den evlerine dönerken hız yapmamalarını istedi. Otelin önünde toplananlar sık sık 'Viyana seninle grur duyuyor' sloganı attı.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.