Hava Durumu

Erdoğan’a kına göndermişti...

Diyarbakır’da 16 Kasım 2013 tarihinde Kürt şarkıcı Şivan Perver ile kucaklaştığı için dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan’a hakaret ettiği iddiasıyla 1 yıl hapis cezasına çarptırılan ancak cezası 5 yıl süreyle ertelenen şehit babası Mehmet Gençer, bu kez Erdoğan’a kına gönderdiği için yargılandığı Kırıkkale 4’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmada beraat etti.

Haber Giriş Tarihi: 16.03.2015 16:10
Haber Güncellenme Tarihi: 16.03.2015 16:10
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Erdoğan’a kına göndermişti...
Savunmasında 'Kına göndermek suç mu?! diyen şehit babası ve Şehit Aileleri Federasyonu eski Başkanı Mehmet Gençer, 14 Temmuz 2014 tarihinde eşi Nebahat Gençer ile birlikte Kırıkkale Postanesi’ne giderek, elindeki poşette bulunan ve hacdan getirdiğini söylediği 1 kilo kınayı Erdoğan’ın İstanbul’daki ev adresine gönderdi. Gençer hakkında Erdoğan’ın ev adresine gönderdiği kınanın hakaret kastı içerdiği gerekçesiyle Kırıkkale 4’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde kamu davası açıldı.

Davanın bugün yapılan ikinci duruşmasına Mehmet Gençer, yanında eşi Nebahat, çocukları Ferhat, Soner ve gelini Handan, avukatı Yavuz Kuzucu ile birlikte geldi. Hakim Timur Demir başkanlığındaki mahkemenin ikinci duruşmasında tanıklar da dinlendi. Hakim Demir sanığın beraatine karar verdi.

Mahkeme çıkışı müvekkilinin beraat ettiği kararını açıklayan Avukat Yavuz Kuzucu, "Bu dava sadece Mehmet Gençer ağabeyimizin yargılandığı bir dava değil. Bu davayı, Türk milletinin yargılandığı bir dava olarak görüyorum. Davanın neticesinde müvekkilim Mehmet Gençer beraat etti. Beraat kararını veren hakim ile ilgili yakında ’paralelci’ denip, görev yeri değişirse şaşırmayalım. Buradan her türlü baskıya rağmen beraat kararı veren değerli hakimimize teşekkür ediyorum. Bu dava Türk milletinin davasıdır. Mevcut iktidarın PKK’ya vermiş olduğu tavizler, tüm Türk milletini olduğu gibi özellikle yakınlarını, bu ülkenin birlik ve bütünlüğü için şehit vermiş yakınlarını da çileden çıkarmıştır" dedi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.