Hava Durumu

Erdoğan: "Anneliği reddetmek insanlıktan vazgeçmektir"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, KADEM hizmet binası açılışında yaptığı konuşmada, "Anneliği reddetmek insanlığın yarısından vazgeçmektir" dedi

Haber Giriş Tarihi: 05.06.2016 17:47
Haber Güncellenme Tarihi: 05.06.2016 17:47
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Erdoğan: "Anneliği reddetmek insanlıktan vazgeçmektir"
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Çalışıyorum diye annelikten imtina eden bir kadın, aslında kadınlığını inkar ediyor demektir. Anneliği reddeden, evini çekip çevirmekten vazgeçen kadın, iş dünyasında istediği kadar başarılı olsun eksiktir, yarımdır. Kadın insanın yarısıdır. O yarısı olmazsa insan da olmaz. Anneliği reddetmek insanlığın yarısından vazgeçmektir" dedi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan KADEM yeni hizmet binasının açılış törenlerine katılıyor.

Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları şöyle:

"Kadın ve Demokrasi Derneği, kadınların haklarıyla ilgili çalışmayı kendine öncelik olarak belirlemiş bir STK'mızdır. Kadın demek, insanlığın yarısı demektir. Biz KADEM'i tüm insanlığın haklarını savunan bir kuruluş olarak kabul ediyoruz. KADEM'i kadın konusu yanında Türkiye'nin her meselesiyle ilgilenen bir dernek olduğunu biliyoruz.

Türkiye'de pek çok husus kadın haklarının savunulması konusunda tartışmalar çarpıtılarak dönüp durmuştur. Kadın haklarını savunmak adına, insana dair gerçekleri inkar eden ve bu topraklara ait olmayan bir bakış açısı yıllarca bu konuyu tekeline almıştır. Kadını yaratılış fıtratından tecrit eden görüşler onun hakkını savunmuyor. Kadını özgürlüğünden tecrit ediyor. Herhangi bir maden haline getirdiğinizde altınla demiri eşitlediğinizde adaleti sağlamış olmazsınız. Kadın tartışmalarını da bu çerçevede değerlendiriyorum. Erkekle kadını birbirlerine hasım olarak gören anlayışı reddediyoruz.

Türkiye büyük hedefleri olan bir ülkedir. Bu hedeflere ulaşabilmek için her ferdi harekete geçirmemiz, potansiyelimizi yüzde 100 değerlendirmemiz gerekiyor. Kadınlarımızın üretimin gizli kahramanı olduğunu biliyoruz. Tarlada, bostanda çalışan, evinde pek çok üretimi gerçekleştiren kadınların konumları daha görünür hale gelmiştir. Kamuda, özel sektörde, siyasette de kadınlarımız çok önemli görevler üstleniyor. İstihdama katılan kadınların oranı her geçen gün artıyor.

Evinin hanımı, çocuklarının annesi olan kadınlar iş hayatında da artarak temsil edilmeye başladı. İş gücüne katılma oranı artık yüzde 32'ye yaklaşmış oranda. Kadının iş hayatındaki konumu onun anneliğini asla geriye atmamalıdır. Çalışıyorum diye annelikten imtina eden bir kadın, aslında kadınlığını inkar ediyor demektir. Anneliği reddeden, evini çekip çevirmekten vazgeçen kadın, iş dünyasında istediği kadar başarılı olsun eksiktir, yarımdır. Kadın insanın yarısıdır. O yarısı olmazsa insan da olmaz. Anneliği reddetmek insanlığın yarısından vazgeçmektir. 

Bizler böyle bir medeniyetin mensupları olarak bunu bir kenara bırakamayız. Üretmek, kesinlikle anneliğe engel değildir. Özellikle çalışan kadınların anneliğini teşvik için önemli düzenlemeler yaptık. Hamilelik, doğum, süt izinlerine kadar kadınlarımızın anneliğini kolaylaştıracak pek çok imkanı devreye soktuk. Hiçbir dönemde olmadığı kadar kadın ve aileye desteği biz verdik. Olaya sadece kadın olarak bakmadık. Tek millet olacaksak, güçlü aileler, güçlü milletleri doğurur. Her alanda kadınları çocuklarıyla birlikte kollayan yasal düzenlemeler gerçekleştirdik. İş hayatının anneliğin alternatifi haline getirilmesini kesinlikle kabul etmiyorum. 

Hem neslimizin devamı, hem hayırlı evlatlar yetiştirilmesi konusunda kadınlarımıza güveniyorum. KADEM'in kadınlarımızın bu doğrultuda teşvik edilmesine öncülük edeceğine inanıyorum. 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.