Hava Durumu

Erdoğan: Ayın 23'üne kadar çalışmalar sürecek

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hz. Ali Camii'ndeki cuma namazının ardından gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Erdoğan, "Kemal Reis gereken cevabı verdi. Karşılığını misliyle alacaklar. Sivil gemilerimize karşı yapılabilecek en ufak bir saldırıyı cevapsız bırakamayız." ifadelerini kullandı.

Haber Giriş Tarihi: 14.08.2020 13:58
Haber Güncellenme Tarihi: 14.08.2020 13:58
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Erdoğan: Ayın 23'üne kadar çalışmalar sürecek

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hz. Ali Camii'ndeki cuma namazının ardından gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, cuma namazının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı:

"Bu gelişmeler içerisinde özellikle bizim sismik araştırma yapan gemilerimiz, sondaj gemilerimiz bu bölgede dolaşıyor. Oruç Reis sismik araştırma yapan gemilerimizden biri. Bu sivil gemilerimize yapılacak saldırıyı cevapsız bırakamayız. Dün böyle bir durum söz konusu oldu, Kemal Reis gereken cevabı verdi. Devam ederse cevabını misliyle alacaktır.

Sayın Merkel ile bu konuları dün konuştuk. Bizden ricası 23'ünden sonra danışmanlarımızın yapacakları çalışmalar neticesinde bu işi yumuşatıp korumacı anlayış içerisinde süreci geliştirelim dediler. Ayın 23'üne kadar Oruç Reis çalışmalarına devam edecek. Mutabık kaldık. Sayın Merkel benden sonra Miçotakis ile bir görüşme yaptı. Umarım onu bizim söylediğimiz çizgiye çekmiş olur.

İSRAİL-BAE ANLAŞMASINA TEPKİ

İsrail'le şu anda gerek Mısır gerek Yunanistan arasındaki dayanışma, Filistin'e yönelik adım yenilir yutulur bir adım değil.Bu süreçte Suudi Arabistan'ın yanlış adımları oldu. Abu Dabi yönetimi ile ilgili adımlarımız olabilir. Büyükelçimizi geri çekme gibi bir durumumuz olabilir.

DOLARDAKİ YÜKSELİŞ

Bu hafta içerisinde ekonomi kurulu toplamak suretiyle bir değerlendirme yapacağız. Bunlar yeni ataklar değil. Aynı operasyonları bize yaptılar, devam ediyorlar. Türkiye bu konuda güçlüdür, yere sağlam basmaya devam edecektir.

OKULLARIN AÇILMASI

Bu konuda çalışmaları Bilim Kurulu yürütüyor. Alınan kararlara bakanlarımız uymaya devam edecek."

EKONOMİ MESAJI

Ekonomi de ise Türkiye ayaklarını yere sağlam basıyor. Bu hafta ekonomi kurulumuzu toplayacağız.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.