Hava Durumu

Erdoğan: Bazı üniversite ve liseleri karıştırmak istiyorlar

Cumhurbaşkanı Erdoğan STK'ların düzenlediği iftar programında konuştu.

Haber Giriş Tarihi: 17.06.2016 23:07
Haber Güncellenme Tarihi: 17.06.2016 23:07
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Erdoğan: Bazı üniversite ve liseleri karıştırmak istiyorlar
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları:

Türkiye için gerçek tehdit ne bölücü terör örgütünün saldırıları ne finans krizinin etkileri ne de şu veya bu gücün düşmanlığıdır. Bizim için asıl tehdit mağdura, mazluma, garibe, kimsesize, haksızlığa uğramış olanlara el uzatacak takatimizin veya idrakimizin kalmamasıdır.

Gezi olayları vesaireler olduğu zaman 'Biz Türkiye'deki bu durumdan endişeleyiz' (diyorlardı). Ben de onlara dedim ki Fransa'da, Belçika'da, İngiltere'deki bu son gelişmelerden dolayı çok endişeliyim. 'Endişelenerek bakıyorum. Böyle izliyorum' dedim. Rahatsız olmuşlar. Niye rahatsız oluyorsunuz Demek ki terör kol gezdiği zaman sen de polisine ne diyorsun, gereği neyse yap diyorsun. Türkiye'nin teröristi iyi terörist mi Ne farkı var.

Beklediğimiz nedir  Birliğimizdir, beraberliğimizdir, dayanışmamızdır. Bunu başarmamız lazım. Biz bir olursak, iri olursak, diri olursak, kardeş olursak hep beraber Türkiye olursak bu işi bitiririz. Yoksa az önce sayın başkanın ifade ettiği gibi bunlar liseli çocuklara da dadanırlar başka yerlere de dadanırlar. Niye  Başka çıkış yolları kalmadı. Fakat 'inlerine gireceğiz' dedik, girdik. Bunların da inlerine girdik, paralelin de inlerine girdik. Gireceğiz. Nereden, kimlerden hangi türlü destek alırlarsa alsınlar gireceğiz.

Şu anda bazı üniversite ve liseleri karıştırmak istiyorlar, bunlara izin vermeyeceğiz.

Dün akşam Ankara'da çevik kuvvet polisimizle iftar yaptım. Ondan önce Mardin'de aynı şekilde Türk Silahlı Kuvvetleriyle bir iftar yaptım. Şunu gördüm; Artık güvenlik güçlerimizde şu ayrı, bu ayrı yok. Askerimiz, polisimiz, köy korucumuz hepsi aynen bakıyorsunuz etle kemik gibi. Birbiriyle kaynaşmış durumdalar. Allah nazardan saklasın.
Avrupa Parlamento binasının koridorlarına terör örgütlerinin paçavralarını asanların ve onların önünde poz verenlerin ve onları o şekilde hareket etmeye sevk edenlerin bu ülkede 'Biz terörle mücadele ediyoruz' deme hakları yoktur. Bunu Avrupa Parlamentosunun ileri gelenlerine söylüyorum. Kimi aldatıyorsunuz Bu beslemelerinizle siz bir yere varamazsınız, temel hak ve özgürlük mücadelesi veremezsiniz. Yanlış oyundasınız. Yanlış işler yapıyorsunuz.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.