Hava Durumu

Erdoğan, Biden'i Ak Saray'da ağırlamayacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan, aralarında 'özür' polemiği geçen ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden'ı Cumhurbaşkanlığı Sarayı yerine İstanbul'da kabul edecek.

Haber Giriş Tarihi: 12.11.2014 15:53
Haber Güncellenme Tarihi: 12.11.2014 15:53
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Erdoğan, Biden'i Ak Saray'da ağırlamayacak
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'dan özür dilemediği açıklamasıyla tartışma yaratan ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden, 21 Kasım'da Türkiye'de temaslarda bulunacak.

Ancak, Biden'ın Türk yetkilileriyle görüşmesi İstanbul'da gerçekleşeceği için Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda ağırlanmayacak. Erdoğan da Biden'ı İstanbul'da kabul edecek.

İLK RESMİ ZİYARETÇİ PAPA OLACAK

Kamuoyunda Ak Saray olarak da bilinen Atatürk Orman Çiftliği arazisine inşa edilen Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nın ilk resmi ziyaretçisi Papa Francis olacak. Ankara ve İstanbul'u 28-30 Kasım tarihlerinde ziyaret edecek olan Katolik dünyasının ruhani lideri, 'Devlet Başkanı' sıfatı taşıdığı için, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan tarafından resmi törenle ağırlanacak.

ÖZÜR DİLEDİ Mİ, DİLEMEDİ Mİ?

Ekim ayında Harvard Üniversitesi'nde yaptığı bir konuşmada Türkiye'yi Suriye'de IŞİD ve benzeri radikal gruplara destek olmakla suçlayan Biden'ın, aynı konuşmada 25 Eylül 2014'de New York'ta gerçekleştirdikleri ikili görüşmeyi dışarı yanlış aksettirdiği için daha sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan telefon görüşmesinde özür dilediği açıklanmıştı.

Daha sonra CNN'e verdiği mülâkatta, Erdoğan'dan özür dilediği yönündeki resmi açıklamaları yalanlayarak, "Ben ondan asla özür dilemedim" diyen Biden şöyle konuşmuştu: 
"Söylediğim gerçekti demedim diye bir şey söylediğim yok. Bazen herkes sahicilik aradığını söyler. Hayır, özür dilemedim. Yaptığım şey… Eğer hakiki bir yanlış anlama varsa… Yoruma bakalım. Bana Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan özür dilediğim söylendi. Ben kendisinden asla özür dilemedim. Onu (Erdoğan'ı) iyi tanırım. Onunla ben ilgileniyorum. Kendisini aradım ve 'Bak, yapılan haber söylediklerimi doğru aktarmıyordu. Benim söylediğim işte şuydu' dedim."

ERDOĞAN: BENİM İÇİN TARİH OLUR

Cumhurbaşkanı Erdoğan ise "Biden böyle ifade kullandıysa benim için tarih olur. Bizim hiçbir terör örgütüne en ufak yardımımız olmamıştır, bunu kimse ispatlayamaz. Sayın Biden böyle bir şey söylediyse bizden özür dilemesi gerekir." diyerek sert tepki göstermişti.

Başkan Yardımcısı Biden, Türkiye ziyareti kapsamında; Başbakan Ahmet Davutoğlu, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve sivil toplum örgütleriyle de görüşmeler yapacak.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.