Hava Durumu

Erdoğan Cuma namazını Davutoğlu ile birlikte kıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, toplu açılış ve temel atma töreni için Konya'ya geldi. Erdoğan, cuma namazını Kapı Camii'nde, eski Başbakan Ahmet Davutoğlu ile birlikte kıldı.

Haber Giriş Tarihi: 14.10.2016 14:50
Haber Güncellenme Tarihi: 14.10.2016 14:50
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Erdoğan Cuma namazını Davutoğlu ile birlikte kıldı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, eşi Emine Erdoğan ile birlikte saat 12.40 sıralarında Cumhurbaşkanlığa ait özel uçakla Konya'ya geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı, havalimanında eski Başkana Ahmet Davutoğlu, Konya Valisi Yakup Canbolat, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, milletvekilleri ve diğer protokol üyeleri karşıladı.

Makam aracılığıyla havalimanından ayrılan Erdoğan, cuma namazını kılmak için Konya Valilik binası yakınındaki Kapı Camii'ne geldi. Saat 12.43 sıralarında öğle okunmasına rağmen, cuma namazı Cumhurbaşkanı Erdoğan geldikten sonra kılınmaya başlandı. Bu süreçte de vaaz verildi.

SIKI GÜVENLİK ÖNLEMİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kentte ziyareti nedeniyle 3 bin 500 polis memuru görev aldı. Son 24 saat içinde kent merkezi ve il girişlerinde şüpheli görülen araçlar durdurulup ayrıldı. Erdoğan'in geçiş güzergahlarında farklı noktalarda polis tarafından önlem alındı. Erdoğan'ın, Kapu Camii'ne geleceği caddenin sağ ve solu bariyerlerle çevrildi.

Arama yapılarak caddeye alınan vatandaşlar bariyerlerin arkasında bekledildi. Erdoğan'ın programını takip edecek basın mensuplarının çantaları da bomba eğitimli köpekle arandı. Erdoğan'ın camiiye geleceği cadde de eğitimli köpekle sık sık bomba kontrolü yapıldı.

Kapu Camii'ne gelen Erdoğan, makam aracından eski Başbakan Ahmet Davutoğlu ile birlikte indi. Erdoğan'a, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Emniyet Genel Müdürü Selami Altınok eşlik etti. Erdoğan ve beraberindekiler camiye girdikten sonracuma namazı yaklaşık 30 dakikalık gecikmeyle başladı.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.