Hava Durumu

Erdoğan'dan '3'üncü kalkışma' iddiasına sert tepki

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Konya’da vatandaşlara seslendi. Erdoğan, '3. darbe gerçekleşecek' iddiasında bulunan Bush döneminin Pentagon danışmanı, ABD'li uzman Michael Rubin'e tepki gösterdi.

Haber Giriş Tarihi: 14.10.2016 16:17
Haber Güncellenme Tarihi: 14.10.2016 16:17
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Erdoğan'dan '3'üncü kalkışma' iddiasına sert tepki
Erdoğan’ın konuşmasından satır başları şöyle:

Konya’da bugün çok sayıda hizmetin toplu açılışını yapacağız. 15 Temmuz işte bu yatırımı hazmedemeyenlerin bir operasyonudur. 15 Temmuz Türkiye’yi muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarmak istemeyenlerin operasyonudur. Kiminle vurdular benim kardeşlerimi, bizim uçaklarımız, helikopterlerimiz, tanklarımız, toplarımız, silahlarımızla.
241 şehidimiz var. O akşam o bombaları yağdıranlar zannetmişlerdi ki biz güçlüyüz. Uçaklar, helikopterler, tanklar, toplar güçlü. Bilmiyorlardı ki güç, yeryüzünde Allah’ın halifesi olan insanlardadır.

Kıyamete dek bu karalılığımız devam edecek.

BİR TANE UKALA KÖŞESİNDEN BİR ŞEYLER YAZIYOR

Şimdi konuşuyorlar. Şimdi 3. darbe gelecekmiş... Bir tane ukala, kendini bilmez köşesinden bir şeyler yazıyor. Ne diyor şair, yürüyeceksin millet yürüyecek arkandan. 15 Temmuz bunun en güzel ifadesi oldu. Birileri farklı şeyler söylediler. Ne dediler, Almanya'ya, İtalya'ya iltica etti... Bilmiyorlar ki biz bu yolda terbiyemizi alırken eğer lider taşın arkasına saklanırsa millet dağın arkasına saklanır. Meydanlara dediğimizde, ölümüne dediğimizde benim aziz milletim 81 vilayette meydanlara
yürüdü.

Birileri başka şeyler söyledi neymiş Almanya'ya iltica bilmiyorlar ki biz terbiyemizi alırken şöyle aldık, eğer lider taşın altına saklanırsa, millet dağın ardına saklanır.

Ne dediler? Almanya’ya İtalya’ya iltica etti. Bilmiyorlar ki biz bu yolda terbiyemizi alırken şunu öğrendik: Eğer lider taşın arkasına saklanırken millet dağın arkasına saklanır. Benim milletim 81 vilayette meydanlara yürüdü.

Fakat bu Konya bir başka… Elektrikler kesiliyor meydana… Su kesiliyor yine meydana…Ya komut bekleyin. Biz Konya’nın yüreğini biliyoruz.

Herkes meydana dendiği zaman er meydanına evelallah yine koşarız.

Davos’u hatırlarsınız değil mi 'one minute' gibi. Mavi Marmara gemisinin saldırıya uğraması.CHP ve MHP’yi dizayn etmeye yönelik operasyonları yaşadık.

7 Şubat MİT kriziyle birlikte varlığı iyice hissedilmeye başlayan kuşatmayla dışarıdan çok fazla dillendirmesek de mücadeleye başladık.

2013 yılına geldiğimizde önce gezi arkasından 17-25 Aralık darbe girişimiyle, MİT tırlarının durdurulması hadisesiyle her şey biraz daha netleşmeye başlamıştı.

Bölücü örgütün çukur eylemleriyle ülkemize nasıl saldırdığını unutmadık değil mi? DEAŞ da bu kervana katıldı. Gaziantep’te 56 kardeşimizi şehit ettiler. Kimdi bu operasyonun sahibi: DEAŞ… Sabrettik ama artık bu son dedik.

"ANLAMAK MÜMKÜN DEĞİL"

Ve Cerablus’a ılımlı muhaliflerle girdik. Arkadan Rai’ye girdik. Rai’de güneye doğru ilerliyoruz ılımlı muhaliflerle. Bu milletin güvenlik güçlerini de herkes bilecek.Koalisyon güçleri şu anda bizimle hareket ediyor. Eyvallah. Koalisyon güçleri niçin YPG ve PYD ile hareket ediyor bunu anlamak mümkün değil.

Hele hele NATO ülkeleri var ki bunların bunlarla hareket etmesini eğitmelerini anlamıyoruz. Koalisyon güçleri içinde yer alanlar lütfen siz DEAŞ ile mücadeleyi PYD ve YPG ile dğeil gelin 63 ülke bu DEAŞ’ı halledemiyorsa yöneticiler olarak biz bu işi bırakalım.

Kimmiş PYD kimmiş YPG… Şu hale bakın. Ama oyun başka. Burada bir tuzak var. Oyun bizim üzerimizde oynanıyor. Kusura bakmasında biz bu poyuna ne Suriye’de ne Irak’ta prim vermeyeceğiz.

Ne diyorlar? Biz PYD ve YPG'ye silah desteğini vermeye devam edeceğiz. Yazıklar olsun. Senin NATO'da ortağın PYD mi YPG mi Türkiye mi? Eğer Türkiye ise bizimle masaya oturacaksın. Biz size yanlış yapıyorsunuz diyorsa burada bizimle iş birliği yapıp gereğini yapacaksın. Biz burada bu işi bitiririz.

"ŞİMDİ YENİ UYGULAMALAR GELİYOR"

Biz her terör örgütünden her türlü ihaneti alçaklığı kahpeliği bekliyoruz. Ona göre de hazırlığı yapmaya çalışıyoruz.

Biz FETÖ’den de bazı şeyler yapacaklarını bekliyorduk. Ama milletin uçağıyla tankıyla milletin üzerine gitmesi bizim de beklediğimizin ötesinde bir şeydi.

15 Temmuz iradesini bir şarlatana teslim etmiş olanların yapabilecekleri bir iştir. 15 Temmuz’dan sonra bu yapıya mensup olanlardan pek azının pişman olduğunu görüyoruz.

Şimdi yeni uygulamalar geliyor. Fazla sürmek birkaç hafta içinde bunları da göreceksiniz.

"FETÖ, PKK'DAN DAHA TEHLİKELİ"

Hala bir kısmı 15 Temmuz’u bu FETÖ’nün yaptığına inanmıyor inanmak istemiyor. Bir kısmı tevil etme peşinde. Bir kısmının ise tek pişmanlığı 15 Temmuz’un başarıya ulaşmamış olmasıdır. Biz biliyoruz ki FETÖ PKK’dan daha tehlikelidir.

GELSİNLER PİŞMANLIKLARINI ANLATSINLAR

PKK’ya, DEAŞ’a bakışımız neyse bunlara bakışımız da odur. Kendi sapkınlıkları hayal dünyaları onları ilgilendirir. Tövbe kapısı herkese açıktır. Devletimizin şefkat kolları da herkese açıktır. Gelsinler pişmanlıklarını anlatsınlar bildiklerini anlatsınlar hukuk onlara bir kolaylık sağlar.

Marmaris’te beni öldürmek isteyenleri güvenlik güçlerimiz yakaladıklarında öldürdü mü? Aldılar yargıya teslim ettiler. Bizde intikam yoktur.

Şimdi millet idam diyor. Batı ne düşünürse düşünsün. Beni milletim ilgilendiriyor. Bunun kararını parlamento verir.
Milletim şu anda parlamentoya teklif yapıyor. Parlamento nasıl idamı kaldırdıysa yine tartışabilir. Bana gelirse ben onaylarım. Kanaatimi bu kadar erken açıklıyorum.

Şehitlerimin katillerini ben unutmamam. Onları af yetkisi bizde değil. Af yetkisi onların annelerinde babalarındadır.
Şimdi diyorlar ki 15 Temmuz soruşturmasının kapması çok geniş tutuluyor. Kusura bakmasınlar kimse mağdur edebiyatı yapmasın. Aslı mağdurlar 241 şehidimizin gazilerimizin yakınları.

Milletimiz bir kaç küçük taşkınlık dışında tüm gece üzerine ateş eden ele geçirdikleri bu darbecileri götürmüş güvenlik güçlerimize teslim etmiştir.

DARBE BAŞARILI OLSAYDI...

Cezaevlerindeki işkence iddiaları fiilen yalandır. Diğer mahkumlar hangi şartlarda cezaevinde kalıyorlarsa onlar da aynı şartlarda barındırılıyor. Darbe girişimine maruz kalmamıza rağmen, devletimizin ve milletimizin yüzünü kızartacak hiçbir hadiseye meydan vermeden bu süreci yürüttük, yürütüyoruzBiz şayet darbe başarılı olsaydı FETÖ mensuplarının bize ve milletimize neler yapabileceklerini çok iyi biliyoruz.

Darbe başarılı olsaydı bugün Türkiye iç savaş ateşiyle yanan bir ülke durumuna gelecekti. Türkiye’yi bu duruma getirmek isteyenlerin finansman kaynaklarına el konmuş çok mu?

Daha temizlik şart, görevden almalar şart olması lazım. Yoksa sırtımızı nereye dayayacağız.

Bu darbenin hesabını hakkıyla sormamak milletime ihanet olur.Terör örgütlerini maşa olarak kullanalar bilsin ki o maşalar eninde sonunda kendilerini de yakacaktır. Bu bir tehdit değil uyarıdır. Çünkü biz terör meselesini çok iyi biliyoruz. 

BAŞİKA'DAN ÇIKIN DİYORLAR

Bazıları diyor ki Başika'dan çıkın. Yahu biz elimizi kolumuzu sallayarak oraya gelmedik ki. Bizi Başika’ya davet ettiniz şimdi çıkın diyorsunuz. Kusura bakma. Orada benim Türkmen Kürt Arap kardeşlerim var.

Sayın İbadi, bizi ziyarete geldiğinde bizzat kendisi bu talebini yaptı. Onun üzerine biz oraya gittik. Şimdi kusura bakma… Arkadaşlarım Koalisyon güçlerine biz talebimizi bugün ya da yarın iletecekler. Biz Irak’ın bütünlüğü için koalisyon güçleri arasında yerimizi almaya kararlıyız.

Eğer koalisyon güçleri Türkiye’yi almak istemezse B planımız devreye girer. O da olmazsa C planımız devreye girer.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.