Hava Durumu

Erdoğan'dan 'kabine revizyonu' cevabı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Hindistan'a hareketinden önce havalimanında gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 30.04.2017 11:09
Haber Güncellenme Tarihi: 30.04.2017 11:09
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Erdoğan'dan 'kabine revizyonu' cevabı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, terör örgütü PKK'nın Suriye uzantısı YPG'lilerin ABD askerleriyle nöbet tutmasına sert tepki gösterdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bir gazetecinin "TSK'nın hava operasyonunda öldürülen bazı teröristlerin cenazesine ABD'li askerlerin katıldığı fotoğraflar yayınlandı. YPG ve ABD askerlerinin devriye yaptığına dair fotoğraflar..." sorusu üzerine şunları söyledi:

Siz zaten şu anda değerlendirmeyi yaptınız. Ne yazık ki bu konvoylarda her iki ülke bayraklarının, ülke de demeyeceğim YPG gibi bir terör örgütünün paçavralarının olduğu konvoy içerisinde tabi Amerika'nın bayraklarının olması bizleri ciddi manada üzmüştür. Bunları da tabi 16'sında yapacağımız ziyarette sayın Başkan'a buyrun diyeceğiz göstereceğiz.

"KENDİ GÖBEĞİMİZİ KENDİMİZ KESECEĞİZ"

Madem ki biz uluslararası teröre ortak olarak karşıyız, o zaman bu durum nedir diye kendilerine bunu göstereceğiz. Çünkü terörle mücadele eğer ortak bir platformda yürümezse, bugün bize yarın bir başkasına olacaktır. Bunu paylaşmamız lazım. Ve bu geleneceğin, çünkü sayın Obama döneminde başlayan süreç şu an devam ediyor. Bunun artık noktalanması lazım. Aksi takdirde hem bölgedeki bu sıkıntı devam edecektir, hemde kendileri rahatsız olacak, bizler de iki NATO'nun ortak ülkesi stratejik müttefikler olarak bundan ciddi manada rahatsız olacağız. Her zaman söylediğim gibi, o zaman biz göbeğimizi kendimiz keseceğiz.

"BİZ ENDİŞEYLE YAŞAMAKTANSA ONLAR KORKUYLA YAŞASINLAR"

Karaçok'ta ne olduysa Sincar'da ne olduysa, artık biz bunlara devam etmek durumunda kalacağız. Dün de söylediğim gibi 'bir gece ansızın gelebiliriz' derken bunu kast ediyorum. Herhalde tarih vererek, haber verecek gidecek değiliz. Ama bilecekler ki TSK buraya gelebilir. Biz endişeyle yaşamaktansa, onlar korkuyla yaşasınlar.

HÜKÜMETTE REVİZYON

Hükümette revizyon olup olmayacağı ve MHP'li bakanların bu revizyon sonrası hükümette yer alıp almamasıyla ilgili düşüncesi de sorulan Cumhurbaşkanı Erdoğan şunları söyledi: Kabine değişikliği teklifi Cumhurbaşkanının değildir. Kabine değişikliği teklifi hükümetindir. Dolayısıyla hükümetin tasarruf alanına ben tabiki Cumhurbaşkanı olarak giremem. Şuanda gündemde böyle bir şey söz konusu değil. Ama ileride ne olur, ne biter? Onu da şuanda söylemek yanlış olur. Sağlıklı bir şekilde şuanda yürüyen bir hükümet yapısı var. Ekonomide şuanda sürekli bir yükseliş trendi içindeyiz. Bunun daha da iyi bir konuma geleceğini, ama her alanda da tabiki hükümetimizin başarısı, bu başarıyı değerlendirme, bu noktada sayın Başbakanın kendi tasarrufları her an olabilir. Bu tasarrufları Cumhurbaşkanı olarak paylaşma imkanımız da olacaktır. Yani ne bir kapama, ne de böyle bir karar yetkisi açıklama gibi bir anlayışım söz konusu değildir. Buradaki yetki Başbakan ve hükümete aittir. Bütün bizim temennimiz, ülkemizin geleceği için en hayırlı olan neyse odur. Ama biz Türkiye'de, biliyorsunuz, bir şeyi alışkanlık haline getirdik. O da şudur; sağlıklı bir hükümet yapısıyla, geleceğe yürümek, böyle her an hükümetlerin değiştiği bir yapı değil. O bizden öncelerde, eski Türkiye'de kaldı. Ki, hedefimiz bizim güven ve istikrardır. Güven ve istikrar ise, sağlıklı hükümetlerle olur. Temennimiz odur ki, hükümetin alacağı isabetli kararlar paylaşılır ve ülkemize hizmet aynen devam eder.

HİNDİSTAN ZİYARETİ

7 yıl aradan sonra Hindistan'a ilk resmi ziyareti gerçekleştireceğini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan ziyaretiyle ilgili, " Başbakanlığım döneminde 2008 Kasım ayında gittim. Bu ziyaret 16 Nisan halk oylamasından sonra ilk ziyaretim olacak. Ardından Rusya, Kuveyt, Çin, ABD ve Brüksel'e ziyaretlerim olacak. Yeni Delhi'de Cumhurbaşkanı ve Başbakanla kapsamlı görüşmeler gerçekleştireceğiz. Ziyaretim sırasında Türkiye ve Hindistan iş forumuna katılacağım. FETÖ terör örgütü başta olmak üzere iki ülke ilişkilerini dinamitlemeye çalışan şer odaklarını etraflıca ele alacağız. Özellikle yazılım sektöründe Hindistan'ın konumu bellidir. Ekonomik ilişkilerde elbette seviyeyi kafi bulmuyoruz. İlişkilerimizi daha ileri noktalara taşımak istiyoruz "dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.