Hava Durumu

Erdoğan'dan Avrupa'ya: Size rahat olmayacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Avrupa ülkelerinin Nazi benzetmesine yönelik tepkilerine "Tayyip Erdoğan'a diktatör de o nazi deyince rahatla. Size rahat olmayacak. Siz Tayyip Erdoğan'a diktatör dedikçe o da size nazi ve faşist diyecek" sözleriyle yanıt verdi.

Haber Giriş Tarihi: 24.03.2017 16:16
Haber Güncellenme Tarihi: 24.03.2017 16:16
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Erdoğan'dan Avrupa'ya: Size rahat olmayacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Denizli'deki toplu açılış törene katıldı. Burada bir konuşma yapan Erdoğan'ın hedefinde yine Avrupa vardı.

"İşte Avrupa... Almanya'da, Hollanda İsviçre, Belçika'da demokrasi mi var? Bunlarda özgürlük adına inanç özgürlüğü adına bir şey yok" diyen Erdoğan, Sabah gazetesinin Avrupa baskısına Avrupa Parlamentosu tarafından yasak getirilmesini hatırlattı.

Avrupa ülkelerinin Nazi benzetmesine yönelik tepkilerine yanıt veren Erdoğan, "Hani sizde basın özgürlüğü vardı? Tayyip Erdoğan'a diktatör de o Nazi deyince rahatla. Size rahat olmayacak. Siz Tayyip Erdoğan'a diktatör dedikçe Tayyip Erdoğan da size nazi ve faşist diyecek" diye konuştu.

Erdoğan eleştirilerini şöyle sürdürdü:

"Bunlar bizim Avrupa'daki mabetlerimizin duvarlarına gamalı haç yapıyorlar mı? Ey devlet sen neredesin? Camları çerçeveleri indiriliyor, siz bunları neden takip etmiyorsunuz? Birçok kardeşimiz öldürüldü, hala bir netice yok.

Marmaray'ın temelini attığımızda da hayır dediler. 3 yılda Marmaray'dan geçenlerin sayısı 200 milyonu aştı. Şimdi insanlar raylı sistemden geçiyor dedik, otomobiller için de sistem kuracağız dedik. Avrasya Tünelini de yaptık. İstemezük dediler şimdi otomobilleriyle geçiyorlar. Biz hayır diyene de evet diyene de duyduğumuz gibi saygı duyarız.

Ama Kandil'deki PKK terör örgütünün başındaki hayır diyor, İmralı'daki hayır diyor. Pensilvanya'daki FETÖ'cü hayır diyor. Hayır diyen iyi düşünmesi gerekir. Kişi sevdikleriyle beraberdik. Bizim içeride ve dışarıda kavga etmek gibi bir niyetimiz yok. Biz bu milletin umudunuz bize bağlamış soydaşlarımızın yurttaşlarımızın hakkını hukukunu korumak zorundayız."

"SEN NE ANLARSIN FETÖ'DEN"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Almanya Federal İstihbarat Teşkilatı (BND) Başkanının, "15 Temmuz darbe teşebbüsünün arkasında FETÖ'nün bulunduğuna ikna olmadığına" yönelik açıklamasına da sert tepki gösterdi:

"Almanya'nın istihbarat başkanı açıklama yapıyor. Bu olayların arkasında bir terör örgütü olarak FETÖ'yü görmedik diyor. Şunlara bak ya. Sen ne anlarsın FETÖ'den terör örgütü olup olmadığından. Sen kimsin ya. Haddini bil. Almanya'nın en üst düzeyinde olanlar diyor ki; ben söylemiyorum sen söyle. Kime kötülük yaparsanız karşılığını bulursunuz."

İdam cezasının parlamentodan geçmesi durumunda onaylayacağını da yineleyen Erdoğan, "Biz Avrupa Birliği ne der diye bakmayız" ifadesini kullandı.

Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkan diğer başlıklar şöyle:

"Türkiye 16 Nisan'da tarihi bir tercihte bulunacak. Yapacak şey gayet basit. Ülkemiz eski yönetim sistemiyle mi devam edecek yeni sisteme mi geçiş yapacak? Medya patronlarının hükümet kurup hükümet yıktığı günleri hatırlayan çoktur.

Biz beşer planında hiçbir gücün önünde eğilmedik. Sadece Rabbimizin huzurunda eğildik. 9 ayda, 16 ayda hükümetlerin kurulup indiği bir ülkede istikrar olur mu? Cumhurbaşkanı ile başbakanlar birbirlerini yemişlerdir. Herkes bu çift başlılıktan rahatsızdı. Gazi Mustafa Kemal, İnönü ile kavgalıydı. İnönü kendi başbakanı ile kavgalıydı.

Ne zaman ki rahmetli Menderes geldi, istikrar geldi. Cumhurbaşkanının bir tarafa başbakanın bir tarafa çektiği Türkiye istikrarı yakalayamaz. Kılıçdaroğlu herkes Uzay'a giderken Türkiye ne yapıyordu diye soruyor ya... Cumhurbaşkanı-başbakan kavgasıyla uğraşıyordı ey Kılıçdaroğlu.

Denizli 15 yıl önce neydi, bugün ne oldu? Aydın-Denizli arası 115 km'lik bir bölünmüş yol meselesi vardı. Burayı yapacağız dedik ve yaptık. Biz buyuz. Yol medeniyettir dedik yaptık. Herkes Uzay'a giderken bunların meşgul olduğu şey Gezi Parkı'nda oynamaktı. Şu anda üniversitesi olmayan il yok. Milli bütçeden en fazla payı milli eğitime ayırdık. Her şey insan için, her şey Türkiye için. Diğerleri boş. 16 Nisan neyi getirecek? Üretimi, süratle kalkınmayı getirecek. Şu ana muhalefetin terör estirdiği zamanları biliriz. Bunlar Menderes idama götürüldüğü zaman alkışlayanlardandı. Bunlarda demokrasi yok.

"PARTİM BENİ ADAY GÖSTERİRSE..."

Yeni sisteme göre, seçimler ne zaman yapılacak, Kasım 2019'da. O zaman eğer partim beni kalkar da aday yaparsa milletim de teveccüh gösterirse o zaman beraber yürürüz. Başka birine teveccüh gösterirse, o kişi gelir ülkeyi yönetir.

Bizim amacımız milli, yerli, demokrat, özgürlükçü, müreffeh Türkiye'yi daha ileriye taşımaktır. Biz yerli, milli bir başkanlıktan bahsediyoruz. Türk tipi bir başkanlık sistemi. Bugüne kadar demokrasiyle geldik, bundan sonra da yolumuza demokrasiyle devam edeceğiz.

Bizim söylediklerimiz Avrupalılara acı geliyorsa biz onları dost kabul ediyorduk da öyle söylüyorduk. Bizim geleneğimizde arkadan hançerlemek yoktur. Avrupalılar merak etmesin, biz ne düşünüyorsak açıkça yaparız.

Demokraside, ekonomide, yatırımlarda, büyük projelerde daha güçlü bir Türkiye için yönetim sistemimizi yeniliyoruz. Yenilikten, değişimden korkmuyoruz. Türk milleti tarihi boyunca iyi, güzel, faydalı olan ne varsa almaktan kaçınmamış, değişime öncülük etmiş bir millettir. İnanıyorum ki bugün de tercihini değişimden yana kullanacaktır.

18 yaşındaki gencin parlamentoda ne işi var diyor. Bu sadece 18 yaş değil. 19-20-21-22-23-24 yaşındaki gençlerin parlamentoya girmeleri demektir. Bu demek değildir ki parlamentonun hepsi gençlerden oluşacak."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.