Hava Durumu

Erdoğan'dan Babacan'a uyarı: Hepsinin sonu hüsran oldu

Yeni parti kuracağı konuşulan Ali Babacan'ın Başkan Erdoğan ile yaptığı görüşmeye ilişkin çok konuşulacak bir iddia ortaya atıldı. Eski bakan Babacan'ın Erdoğan'a bir dosya verdiği öne sürüldü.

Haber Giriş Tarihi: 26.06.2019 22:03
Haber Güncellenme Tarihi: 26.06.2019 22:03
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Erdoğan'dan Babacan'a uyarı: Hepsinin sonu hüsran oldu

Eski Başbakan Yardımcısı Ali Babacan'ın 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün desteğiyle yeni parti kurma çalışmalarına hız verdiği öne sürülüyor. Babacan'ın İstanbul'da 23 Haziran'da yenilenen büyükşehir belediye başkanlığı seçiminden birkaç gün önce Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yaptığı görüşmede bir de dosya verdiği iddia edildi.

BBC Türkçe'den Ayşe Sayın'ın haberine göre, Ali Babacan doğrudan partiden "istifa" kararını değil, partinin kurucular kurulu üyeliğinden ayrılma isteğini iletti, ayrılma gerekçelerini ise deklarasyon niteliğinde sunduğu bir dosya ile Erdoğan'a hem yazılı hem de sözlü aktardı.

YENİ PARTİDEN SÖZ ETMEDİ

Babacan, kendisinin AK Parti içinde olduğu ve hatta kabinede görev aldığı dönemden itibaren başlayarak, başkanlık sistemine geçilmesi sonrasını da kapsayacak şekilde yaşanan aksaklıklar, ekonomideki sorunlar gibi nedenleri içeren dosyadaki görüşlerini, sözlü olarak da Erdoğan'a iletti. Babacan, yeni bir partinin kurulmasından ise söz etmedi.

"HÜSRANLA SONUÇLANIR"

Cumhurbaşkanı Erdoğan ise Babacan'ı dinledikten sonra, geçmiş yıllarda parti hatta parti kuranlar olduğunu ancak sonunun hüsranla sonuçlandığını anlatarak, "gittikleri yolun doğru yol olmadığı" mesajı verdi. Erdoğan, "Daha evvel de bu tür hadiseler, ayrılmalar oldu. Hatta bırakınız ayrılmayı mecliste grup kuranlar oldu. Ama sonra ne oldular, silinip gittiler. Bunlar zor işlerdir. O nedenle, eğer yapacak bir şeyiniz varsa, burada yapın. Ama eğer kalmayacaksınız da yolunuz açık olsun" görüşünü iletti. Babacan ise bu sözler üzerine yorum yapmadı ancak AK Parti'den ayrılma kararlılığını vurguladı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.