Hava Durumu

Erdoğan'dan flaş açıklamalar! 'Kadına şiddet insanlığa ihanettir'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "kadın emeği sömürüsünü" eleştirdi ve "Ben bunu da bir taciz olarak görüyorum" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 08.03.2015 20:33
Haber Güncellenme Tarihi: 08.03.2015 20:33
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Erdoğan'dan flaş açıklamalar! 'Kadına şiddet insanlığa ihanettir'
Erdoğan, "Biz, dünya görüşleri, ideolojileri ne olursa olsun, bütün kadınların haklarını savunuruz. Sadece bazı kadınların hakları için mücadele edenler gibi değil, hepsinin hakkını savunuruz. Şiddete uğrayan kadının da, sömürülen kadının da, mobbinge uğrayan kadının da yanındayız, yanında olmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

Erdoğan, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nca Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen Dünya Kadınlar Günü Buluşması'na katıldı. Cumhurbaşkanı, etkinlikte yaptığı konuşmaya, ""Başta bu salonda bulunanlar olmak üzere, ülkemizdeki ve dünyadaki tüm kadınların Dünya Kadınlar Günü'nü samimiyetle tebrik ediyorum. Bu günün dünyanın tüm kadınları için hayırlara niyaz olmasını Rabbimden diliyorum" sözleriyle başladı.
Erdoğan, şunları söyledi:

"Kadınlar Günü bir gün olmaz. Her gün Kadınlar Günü'dür benim için. Kadına şiddet, insanlığa ihanettir. Evet, bir anne, bir eş, bir evlat, bir kardeş, komşu, arkadaş olan kadın, hepsinden önce bir insandır. İnsan, eşref-i mahlukattır. Kadına kalkan her el, tüm insanlığa kalkmıştır. Kadının haysiyetine yönelik her hareket, insanlığa karşıdır. Meseleye bu açıdan yaklaşmayanlar, kusura bakmasın, zihnini ayrımcılık fitnesine teslim etmiş demektir. Kadını önce insan olarak görmeyen herkes, Avrupa'nın Ortaçağ dönemindeki cahiliye devrinin ötesine geçememiş demektir. Dünya bu karanlık dönemleri bırakalı çok oldu.

Bir evlat, bir eş, bir baba, bir kardeş olarak, hayatımın her döneminde kadının eşref-i mahlukat olarak haklarını savundum, savunmaya devam edeceğim. Daha huzurlu, daha yaşanır bir dünyaya erişeceğimize inanıyorum. Bugün burada, Cumhurbaşkanı sıfatımdan önce, işte bu sıfatımla karşınızdayım. Benim için kadının her zaman ayrı bir yeri, ayrı bir önemi olmuştur. İstanbul'da İl Başkanı olduğum dönemden itibaren kadınları siyasi hayatın içinde aktif olmaya teşvik ettim. Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminde benim en büyük yardımcım hanım kardeşlerimdi. Onlarla çalmadık kapı bırakmadık. Büyük başarılara imza attık. İstanbul'da elde ettiğimiz başarının sırrını merak edenlara işte burada açıklıyorum. Bu başarının nedeni, hanım kardeşlerimizin meselenin özüne sahip olmasını sağlamış olmamızdır. Belediyeyi onlarla yönettik. Haksız yere cezaevine gittiğimizde yanımızda hanım kardeşlerimiz vardı."

KADINA ŞİDDET

Erdoğan, Başbakanlığı döneminde kadınlar için pozitif ayrımcılık içeren pek çok düzenleme getirdilerini belirterek, bütün bunlara rağmen daha kat edilecek çok yol olduğunu söyledi. Erdoğan, zihniyet değişikliğine gerek olduğunu dile getirerek, şöyle devam etti:

"Kadına yönelik şiddette, bilhassa cinayetlerde, sokakta dövülen bir kadın gördüğümüzde, nasıl herhangi bir kişiye haksız şiddet eyleminde duruma müdahale ediliyorsa, burada da aynı hassasiyet gösterilmelidir. Biz insanın dinine, diline bakmadığımız gibi, cinsiyetine de bakmayız. Erkek olduğu için hoşgörmeyiz. 'Erkektir, yapar' demeyiz, dememeliyiz. Bizim için her can Allah'ın emanetidir. Bu vesiliyle, Mersin'de hunharca, alçakça öldürülen Özgecan kızımızı bir kez daha rahmetle anıyorum. Geçtiğimiz yıl Almanya'da hiç tanımadığı bir kızı kurtarmak isterken ölen Tuğçe Albayrak kızımızı da rahmetle anıyorum. Sırf cinsiyeti yüzünden öldürülen kadınları rahmetle anıyorum, geride kalan eşlerine, çocuklarına selamlarımızı iletiyorum. Gazilere, onların eşlerine, çocuklarına sevgilerimi sunuyorum. Onlar sayesinde bu milletin dimdik ayakta olduğunu unutmadık. Evlatları terör örgütü tarafından dağa kaçırıldığı için Diyarbakır Meydanı'nda itirazını dile getiren kahraman annelere de sevgilerimi sunuyorum. Maden kazalarında ölen tüm işçilerimizin annelerini, evlatlarını buradan selamlıyorum. Suriye'de, Mısır'da ve dünyanın birçok yerinde inançları, özgürlükleri uğruna her türlü çileye göğüs geren kadınlara selamlarımı iletiyorum. Zalimlere karşı, kendileri, aileleri, tüm toplumları için baş koyan bu kadınlar her şeyi ziyadesiyle hak ediyorlar."

"BÜTÜN KADINLARIN HAKKINI SAVUNUYORUZ" 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları kaydetti: 

"Biz, dünya görüşleri, ideolojileri ne olursa olsun, bütün kadınların haklarını savunuruz. Sadece bazı kadınların hakları için mücadele edenler gibi değil, hepsinin hakkını savunuruz. Şiddete uğrayan kadının da, sömürülen kadının da, mobbinge uğrayan kadının da yanındayız, yanında olmaya devam edeceğiz. Cumhurbaşkanınız olarak, samimi bir kardeşiniz olarak, kadınların pazarlama, bir vitrin süsü gibi kullanılmasını da kadına yönelik saygısızlık olarak gördüğümü ifade etmek istiyorum. Bedeninin bu şekilde sömürülmesinin, şiddetin başka bir çeşidi olduğunu söylüyor ve bununla mücadele edilmesi gerektiğini ifade ediyorum.

KADINA ŞİDDETİ TAKİP ETMEK İÇİN EKİP KURACAK   

Erdoğan, kadına yönelik şiddete karşı mücadeleye önem verdiklerini belirterek, şunları söyledi:
"Biliyorsunuz, bazı konular benim takibim altındadır. Sigara ve bağımlılıkla mücadele gibi. Bundan sonra, kadına şiddeti de bizzat takip edeceğim konuların arasına katıyorum. Bizzat, kuracağımız ekiple kadına şiddet konusunun takipçisi olacağım. Eksiklerin hesabını soracağım, başarıları tebrik edeceğim. 

Eşine el kaldıran her erkek, aynı zamanda ailesinin geleceğini de tahrip etmektedir. Hiçkimse bunları kutsal değerlerle örtmeye kalmasın. Aynı şekilde, kimse kadına şiddet diyerek, bu yanlışları aile kurumuna bağlamaya kalkmasın. 8 Mart'ın bu konuda bir tövbe vesilesi, özür dileme vesilesi ve kendine çeki düzen verme vesilesi olmasını temenni ediyorum. Ve bütün kadınların Dünya Kadınlar Günü'nü kutluyorum. Bir kez daha, kadına şiddet, insanlığa ihanettir diyorum."
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.