Hava Durumu

Erdoğan'dan Güney Afrika'da 'FETÖ' mesajı

Güney Afrika'nın Pretorya kentinde büyükelçilik hizmet binası açılışında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "FETÖ'nün dünyada en etkili olduğu ülkelerden birisi maalesef Güney Afrika. Yeni belgeleri de vereceğim. FETÖ'nun burayı bir üs haline getirmesine izin vermeyeceğiz" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 26.07.2018 14:14
Haber Güncellenme Tarihi: 26.07.2018 14:14
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Erdoğan'dan Güney Afrika'da 'FETÖ' mesajı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin Güney Afrika Büyükelçiliği'nin hizmet binası açılışında konuştu:

"Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçiliği olarak faaliyet gösterecek binamızın hayırlı olmasını diliyorum. Bu binaya aynı zamanda ülkemizin Güney Afrika Cumhuriyeti ile ilişkilere verdiği kıymetin bir nişanesi olarak da bakıyorum. Son yıllarda Türkiye'nin yurt dışındaki diplomatik temsilini güçlendirmeye gayret sarf ediyoruz. Dünyanın en yaygın altıncı diplomatik ağına sahibiz.

Hazreti Mevlana'nın o pergel metaforunda olduğu gibi bir ayağımızı Türkiye'ye sabitleyip, diğer ayağımızla dünyayı kucaklamanın gayreti içerisindeyiz. Şu anda bunun da mücadelesini veriyoruz. Bugün küresel meselelerde sözü, tavrı, duruşu merak edilen bir Türkiye varsa, şüphesiz bu son 16 yılda verilen gayretlerin eseridir.

Veren el olduk, alan el değil. Veren el olmaya devam edeceğiz. Biz dünyada gariplerin yanında oldukça, çok daha güçlü olacağız. Bu anlayışla yolumuza devam edeceğiz.

Bu benim Güney Afrika'ya 3. ziyaretim. Bölgesel işbirliğinin üzerinde duracağız.

Terör konusuna da değineceğiz. Her zaman ifade ettiğimiz gibi, terör örgütlerinin tamamı insanlığın ortak düşmanıdır. 15 Temmuz darbe girişiminin aktif düzenleyici durumunda olan Feto terör örgütüyle ilgili beklentilerimizi dile getireceğim. FETÖ'nün dünyada en etkili olduğu ülkelerden birisi maalesef Güney Afrika. Yeni belgeleri de vereceğim. FETÖ'nun burayı bir üs haline getirmesine izin vermeyeceğiz."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.