Hava Durumu

Erdoğan'dan İsrail'e 1967 mesajı

Filistin Devlet Başkanı Mahmut Abbas ile ortak basın açıklaması yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsrail'in 1967 sınırlarına dönmesi ve bağımsız bir Filistin'in kurulması gerektiğini söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 28.08.2017 18:58
Haber Güncellenme Tarihi: 28.08.2017 18:58
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Erdoğan'dan İsrail'e 1967 mesajı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'ye resmi ziyarette bulunan Filistin Devlet Başkanı Mahmut Abbas ile yaptığı görüşmenin ardından ortak basın toplantısı için kameralar karşısına geçti.

Filistin'in mücadelesine Türkiye'nin verdiği desteğin devam edeceğini belirten Erdoğan, "İsrail'in işgal teşebbüsüne artık bir son vermesi gerekiyor. Bizim çocuklarımız gibi Filistinli çocuklarında bayram sevincini yaşamasını istiyoruz. Gazze'de inşa ettiğimiz hastanenin tıbbi donanımını tamamlıyoruz" dedi.

"İSRAİL 1967 SINIRLARINA DÖNMELİ"

Mescid-i Aksa krizine de değinen Erdoğan "Dört asır boyunca Kudüs ve Mescid-i Aksa'ya hizmet etme şerefine nail olmuş bir ülke olarak bu mukaddes şehrin asla çatışma, kan ve gözyaşı ile gündeme gelmesini istemiyoruz. Bölgede kalıcı barış ve huzurun yolu bellidir. Bu yol, 1967 sınırları dahilinde, başkenti Doğu Kudüsolan bağımsız ve egemen bir Filistin devletinin vücut bulmasıdır" dedi.

Erdoğan, Filistin'in FETÖ karşısında takındığı kararlı tutum için de Abbas'a teşekkür etti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.