Hava Durumu

Erdoğan'dan Kudüs mesajı

Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan, AK Parti'de büyükelçilere verilen iftar yemeğinin ardından açıklamalarda bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 21.05.2018 22:44
Haber Güncellenme Tarihi: 21.05.2018 22:44
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Erdoğan'dan Kudüs mesajı

"Kudüs üzerindeki haklarımızdan taviz vermemekte kararlıyız." diyen Erdoğan, "İlk kıblemizi, on yıllardır kan, gözyaşı ve işgalden beslenen bir devletin insafına asla terk etmeyeceğiz." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Son dönemde krizlere çözüm vasıtası olarak diplomasinin ciddi anlamda erozyona uğradığını, uğratıldığını görüyoruz." dedi.

'NÜKLEER ENERJİDEN BARIŞÇIL AMAÇLARLA FAYDALANILMASINI SAVUNUYORUZ'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Nükleer enerjiden barışçıl amaçlarla faydalanılmasını sonuna kadar savunuyoruz. Her ülkenin buna hakkı olduğunu düşünüyoruz. Enerji ihtiyacını bu yoldan karşılamak isteyen ülkelerin hakkına da herkesin saygı göstermesi gerektiğine inanıyoruz." diye konuştu.

'ÜLKEMİZ VE BÖLGEMİZ İÇİN ASIL TEHDİT NÜKLEER SİLAHLARDIR'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Nasıl dünyanın 31 ülkesindeki 450 nükleer santral bizim için tehdit değilse, çok sıkı denetlendiği sürece başkalarınınki de tehdit oluşturmayacaktır. Ülkemiz ve bölgemiz için asıl tehdit nükleer silahlardır." dedi.

Erdoğan, "Tüm dünya nükleer silahlardan temizlenmeli. Ellerinde 15 bini aşkın nükleer başlıklı silah bulunduranlar şu anda dünyayı tehdit etmektedir. Eğer adil davranacaksak, adil yaklaşım göstereceksek, o zaman nükleer silah sahibi olduğu bilinen ülkelerin nükleer güç santrallerini tehdit olarak göstermesinin dünya kamuoyunda hiçbir inandırıcılığı yoktur." şeklinde konuştu.

'KUDÜS-Ü ŞERİF ÜZERİNDEKİ HAKLARIMIZDAN TAVİZ VERMEMEKTE KARARLIYIZ'

CumhurbaşkanıErdoğan, "Kudüs-ü Şerif üzerindeki haklarımızdan taviz vermemekte kararlıyız. İlk kıblemizi, on yıllardır kan, gözyaşı ve işgalden beslenen bir devletin insafına asla terk etmeyeceğiz." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Kudüs üç semavi dinin mensupları için de barış, huzur ve eman yurdu olana kadar mücadelemizi sürdüreceğiz." ifadelerini kullandı.

'HAL YOLUNA KOYULMUŞ KRİZLERİN YENİDEN KÖPÜRTÜLMESİNİ KABUL ETMİYORUZ'

Erdoğan, "Türkiye olarak İran nükleer meselesi dahil, hal yoluna koyulmuş krizlerin yeniden köpürtülmesini kabul etmiyoruz." dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.