Hava Durumu

Erdoğan'dan Londra'da sert mesaj: Bu ifadeyi kullananları lanetliyorum

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Londra'da Türk vatandaşlarına hitap ediyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan burada yaptığı açıklamada, "Bugün kendi milli güvenliği için hiç kimsenin icazetini aramadan operasyon düzenleyen, dış politikası bağımsız bir Türkiye var" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 05.12.2019 01:12
Haber Güncellenme Tarihi: 05.12.2019 01:12
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Erdoğan'dan Londra'da sert mesaj: Bu ifadeyi kullananları lanetliyorum

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satır başları;

Sizlerin aracığıyla kalpleri bizimle atan Asyalı, Afrikalı, Keşmirli, Arakanlı, Libyalı, Suriyeli mazlumlara selamlarımı gönderiyorum.

NATO Liderler zirvesi vesilesiyle sizlerle beraber olmaktan büyük bir bahtiyarlık duyuyorum.

Burada Londra'dan anavatanınızı yurdunuzu ve mensup olduğunuz milletimizi çok yakından takip ettiğinizi biliyorum. Bir kısmınız eğitim için bir kısmınız rızkı için bu topraklara hicret ettiniz. Buraya gelirken geride gözü yaşlı ailelerinizi sizi canından ayrı görmeyen sevdiklerinizi bıraktınız.

Zorluklardan yılmadınız, sıkıntılar karşısında geri adım atmadınız. İman varsa imkan da vardır diyerek gurbeti sılaya çevirdiniz. Başarılarınızla hem bizim hem de ailelerinizin göğsünü kabarttınız. Tarihi şanlı zaferlerle dolu milletimizi burada gururla temsil ettiniz.

Şimdi ayın 12'sinde İngiltere'de bir seçim var. Burada belirleyici bir rol oynayacağınıza inanıyorum.

Ülkem ve milletim adına her birinize tek tek teşekkür ediyorum.

Çok büyük bir memnuniyetle ifade etmek istiyorum Türkiye emin ellerde. Bugün 17 yıl öncesine göre çok daha güçlü Türkiye var. Bugün üzerinde rahatça oyun oynanan değil bölgesinde oyun kuran, oyun bozan kararlı bir Türkiye var. Bugün birkaç milyar dolar için el açan değil dünyada milli gelire oranla en fazla yardım yapan cömert bir ülke var. Bugün 2002'ye göre ekonomisini 3.5 kat büyütmüş, ihracat rakamlarında her sene rekora koşan bir Türkiye var. Bugün duble yollarla, köprülerle, köprülerle dünyanın ilk üç sırasındaki en büyük havalimanıyla Asya'yı Avrupa'yı bağlayan yeni gerdanlarıyla ulaşım altyapısını tamamlamış bir Türkiye var. Bugün Ege'de Doğu Akdeniz'de haklarını koruyan donanması güçlü bir Türkiye var.

Dünyanın hiçbir yerinde Türkiye'den başka tek elde ev sahipliği yapan başka hiçbir ülke yok.

Silah üzerinden, ölüm üzerinden, acı, kan, baskı ve tehdit üzerinden ülkemize kurulan tuzakların hepsi çöküyor.

Tabii önemli olan bir şey var. Peki Avrupa Birliği ne yaptı? Avrupa Birliği şu ana kadar söz verdiği halde sadece 2016'da 6 milyar euro destek vereceğim dediği halde ne yazık ki sadece 3 milyar euro verdiği bir destek var. Biz şu ana kadar 30 milyar doları aştı bizim yaptığımız yatırımlar. Türkiye'nin farkı bu.

Bugün kendi milli güvenliği için hiç kimsenin icazetini aramadan operasyon düzenleyen, dış politikası bağımsız bir Türkiye var. Tabii herkes bize akıl veriyor. Sizin Suriye'de ne işiniz var? Bize diyorlar ki Suriye'den ne zaman çıkacaksınız. Bizim onlara verdiğimiz tek cevap var: Sizin Suriye'de ne işiniz var! Suriye'ye sınırınız var mı? Yok. Peki ne işiniz var? 10 bin kilometreden oraya geliyorsun ama bizim 911 km sınırımız var. Bu teröristler bu YPG, DEAŞ, PKK bütün bunlar havan toplarıyla her an sınıra atışlar yapıyorlar. Bütün bunlar karşısında biz eli bağlı neyi bekleyeceğiz. Evet biz oradayız, orayı bu teröristlerden temizleyene kadar çıkmayacağız. Şunu çok açık ve samimi söylüyorum bizim Suriye'nin topraklarında gözümüz yok ama gözü olanlar lütfen terk etsinler. Biz sadece 82 milyonun güvenliğini değil yurt dışında yaşayan 6 milyon vatandaşının da hakkını savuna diplomasisi güçlü bir Türkiye'yiz. Hiç şüphesiz bu başarılarının tamamı hepimizin.

Birleşik Krallık da nüfusu yarım milyona varan dinamik ve üretken bir Türk toplumu bulunuyor.

Türk toplumu ve Birleşik Krallık arasındaki ilişkilerin gelişmesi konusunda kritik rol oynuyoruz. Türk girişimciler kurdukları iş yerleri ile ortaklıklarla Birleşik Krallık ekonomisine çok ciddi katkılar sağlıyor.

20 milyar dolarlık ikili ticaret hacmini neredeyse yakaladık. Yüzde 14 artış gösterdi.

Turizm rakamlarımız katlanarak artıyoruz. Bu rakam bu yılın ilk 10 ayında yüzde 13,5 arttı. Yakaladığımız bu ivmenin kuvvetlenerek devam edeceğine inanıyorum.

Milli hassasiyetleri yüksek kurumlara Birleşik Krallık'ta çok daha fazla ihtiyacımız var.

Sizler aynı idealler ile birbirinize kenetlenirseniz kimse sizi bölemez.

Bugün NATO toplantısında başsağlığı dileklerimi ifade ettim. Terör konusu bizim 40 yıllık konumuzdur. Bütün bunlar olurken maalesef bizim kapımız çalınmadı. Başınız sağ olsun demediler. Arayıp soran da olmadı. Terör örgütlerine on binlerce TIR ile araç silah gönderenler bize paramızla silah vermedi. Biz tüm bunlara rağmen çalıştık, gayret ettik. Kötü komşular bizi ev sahibi yaptı.

Bize akıl verenlere şunu söylüyoruz: Siz aklınızı kendinize saklayın. İslami terör ifadesini kullananlara gidin aynaya bakın diyoruz. İslam Arapça Barış anlamına gelen bir kelimeden doğmuştur. Barış dinine asla terörü yaklaştıramazsınız. Bu ifadeyi kullananları kusura bakmasınlar ben de lanetliyorum.

Yeni Zelanda'da 51 Müslüman'ı şehit edenler kimdi? Biz diyor muyuz Hristiyan terörist?

Dünyada hala saygın ülkelerin saygısız liderleri İslami terör ifadesini kullanıyor. Bunu kabullenmemiz mümkün değil.

Biri yanağına vurduğu zaman, öbür yanağını çevirmek bizim dinimizde yoktur. O yanağa da vurmamak gerekir. Çünkü bizim dinimizde zulüm de yoktur.

Küreselleşme çağında kişinin kendini birden fazla ülkeye ait hissetmesi gayet doğaldır. Asimilasyon çabaları dünyanın hiçbir ülkesinde sonuç vermemiştir, vermeyecektir.

Yarın hizmete açacağımız cami İngiltere'de bu bakış açısının sembolü olacak.

Öte yandan Birleşik Krallık'ın Avrupa Birliği'nden ayrılma sürecini yakından takip ediyoruz.

Son Avrupa Parlamentosu seçimleri, kimlik siyasetinin baskın hale gelmeye başladığını gözler önüne sermiştir.

Kültürel ırkçılık dalgasından herkes olumsuz etkilenmektedir.

Yükselen İslam düşmanlığı sadece bizim değil, tüm Batı dünyasının sorunudur.

Neonazi örgütler bugün insanlık için en az DEAŞ kadar PKK kadar tehlikelidir.

Sizden FETÖ'cü alçaklara meydanı bırakmamanızı istiyoruz. Lütfen muhataplarınıza bu ihanet çetelerinin gerçek yüzünü anlatınız.

Bizi çekmek istedikleri tuzağa asla düşmeyin. Engin Müslüman hoşgörüsünü hiçbir zaman yitirmeyiniz. Sizler hak ve adaletin sözcüsü olursanız yalan ve iftiralar boşa çıkacaktır.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.