Hava Durumu

Erdoğan'dan sert sözler: Sen kendini ne sanıyorsun!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Gazimiz evraklarını gönderiyor fakat maalesef evraklar işleme konmuyor veya ağırdan alınıyor. İlgili yerlere durumu bildirdim. Buradan sesleniyorum ey kaymakam sen kendini ne zannediyordun. Sen orada kalıcı mısın! İçişleri Bakanıma da söyledim öyle zannediyorum ki gereği yapılacaktır" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 19.01.2017 14:16
Haber Güncellenme Tarihi: 19.01.2017 14:16
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Erdoğan'dan sert sözler: Sen kendini ne sanıyorsun!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 35. Muhtarlar Toplantısı'nda konuşuyor. Erdoğan özetle şunları söyledi: "Türkiye'nin son 150 yılı sürekli yönetim tartışmalarıyla geçmiştir. Türkiye'nin yöneldiği yeni sistem arayışı bu ihtiyacın neticesindedir. Konu milletimizin huzuruna gelecektir. Herkes izahını itirazını milletimize yapacaktır. Demokrasinin ilk adımı muhtarlıktır. Oradan başlıyor. Son kademesi cumhurbaşkanlığıdır. Ülkemiz açısından bu kadar önemli bir meseleyi tartışması çözüm yolu araması gerekenlerin başında siz muhtarlarımızla şahsım olarak cumhurbaşkanı geliyor.

KÖK SALMA ŞANSI YOK

Son yılarda yaşadıklarım bana şunu göstermiştir: Gözünü gönlünü ve kulağını milletimizden ayıran kimsenin bu topraklarda başarılı olma, kök salma şansı yoktur. Ülke ve millet olarak o kadar çok hadiseyi üst üste yaşadık ki öncelik sıralaması yapmakta zorlanıyoruz. Yaşadığımız sorunların hiçbiri, bize mahsus olmamakla birlikte bizi diğer ülkelerden ayıran çok önemli farklar vardır. Biz millet olarak bugünbulunduğumuz yere 2 ayda gelmedik. Bizim arkamızda 2 bin yıllık devlet geleneğimiz, 1400 yıllık medeniyet müktesebatımız, coğrafyamızdaki 1000 yıllık varlığımız vardır. Tarihimizin en genç devleti cumhuriyetimiz bile 93 yıla ulaştı. Bugün yaşadığımız sıkıntılar canımızı yakabilir ama asla bizim için yıkım sebebi olmayacaktır.

EY KAYMAKAM...

Zaman zaman bazı şikayetler alıyorum. Bu gece de öyle bir şikayet sebebiyle gazimizi aradım. Gazimiz evraklarını gönderiyor fakat maalesef evraklar işleme konmuyor veya ağırdan alınıyor. İlgili yerlere durumu bildirdim. Buradan sesleniyorum ey kaymakam sen kendini ne zannediyordun. Sen orada kalıcı mısın! O gazi kendisini neden feda etti bu vatan için feda etti. Sen o makamda varsa o gazi sebebiyle varsın haddini bileceksin. Haddini bilmediğin zaman da haddini sana bildirirler. İçişleri Bakanıma da söyledim öyle zannediyorum ki gereği yapılacaktır."

ÖZGÜRLÜK YAVUZ SULTAN SELİM KÖPRÜSÜ'NDEN GEÇER

Birliğimizi bozmaya yönelik her provokasyon tam tersine dayanışmamızı daha da yükseltiyor. Özgürlük Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nden, Marmaray'dan, Avrasya Tüneli'nden, Osmangazi Köprüsü'nden, şimdi yapılıyor Çanakkale Köprüsü'nden, dünyanın 1 numaralı havalimanından geçer.

DEAŞ KAÇIYOR, PYD İLE YPG İLE KARARLI MÜCADELE SÜRECEK

Biz Hakkari'ye havalimanı yaptık. gidip orayı bombaladılar. Batı ne yaptı yine onların yanında yer aldı. Ne inanç, ne düşünce, ne fikir özgürlüğüne bu ülkede yasak gelmemiştir gelmeyecektir. El Bab'da yoğun bir şekilde kuşatma harekatı devam ediyor. DEAŞ tamamen artık kaçıyor. PYD, YPG ile de kararlı bir şekilde mücadele sürecektir. Bizi tehdit eden tüm unsurlardan o bölgeleri temizleyeceğiz. Hep ne diyorum terörden arındırılmış güvenli bölge. Irak'ta benzer oyunların içindeler. Sayın başbakanımız bir ziyaret gerçekleştirdiler. Temenni ederim Irak'ta da benzer durumlar olmaz. Aslında çok kısa bir sürede bitebilecek El Bab operasyonun arkasında sebeplerin çok iyi farkındayız. Herkesin hesabı varsa Allah'ın da bir hesabı vardır.

DAHA BU TEMİZLİK BİTMİŞ DEĞİL

Bu millet seviliyor be. Hem de çok seviliyor. Ama biz de tüm dünyadaki ümmeti çok seviyoruz. Çünkü Türkiye yıkılırsa sadece bir ülke değil bir tarih bir medeniyet bir inanç ve kültür kalesi yıkılmış olur. İşte bu şuurla hep birlikte daha çok çalışmalıyız. 15 Temmuz'un ardından 45 bin kişi tutuklandı. 90 bin kişi kamudan ihraç edildi. Şimdi bazıları diyor ki "bu insanlar mağdur edilmiyor mu?" Ne mağduru ya? Devlete bir ihanet yapılacak, o ihaneti yapanlar halen devletin içinde olacak. Siz devleti yeniden inşa edeceksiniz ve hala bu mikroplar, hainler halen orada olacak. Böyle bir şey olamaz. Daha bu temizlik bitmiş değil daha çok işimiz var. Bu bitecek. Bitmeden olmaz.

TÜRKİYE SAVUNMA POZİSYONU TERK EDİP HÜCUM POZİSYONUNA GEÇMİŞTİR

Bundan sonra sıra bizde bir kez daha ilan ediyorum. Türkiye savunma pozisyonunu terk edip hücum pozisyonuna geçmiştir. Kimsenin gelip bizi ekonomi ve ihanet çeteleriyle hırpalanasına izin vermeyeceğiz. Tehdidin kaynağı nerdeyse gidip orada yılanın başını ezmekte kararlıyız. Bunu böyle bilin. Suriye'deki operasyonlarımıza buna başladık. Terör örgütleriyle mücadelemizi artık bu anlayışla yürütüyoruz. Irak'taki gelişmelere aynı anlayışla müdahil olacağız. Türkiye'nin yanında olmayan karşısındadır prensibiyle mücadele alanımızı genişleteceğiz. Bizi gömmeye çalışmalara cevabımız bayrağımızı en yükseğe dikerek cevap vereceğiz."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.