Hava Durumu

Erdoğan: 'Evet' çıkarsa AK Parti'ye kayıt olurum

Cumhurbaşkanı Erdoğan, referandumda 'evet' çıktıktan sonra AK Parti'ye kayıt olacağının sinyalini verdi: Referandum "Evet"le neticelendikten sonra, partiye kayıt olma imkanımız doğacaktır.

Haber Giriş Tarihi: 18.02.2017 09:59
Haber Güncellenme Tarihi: 18.02.2017 09:59
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Erdoğan: 'Evet' çıkarsa AK Parti'ye kayıt olurum

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Bahreyn, Suudi Arabistan ve Katar ziyareti dönüşü gazetecilere, anayasa referandumu için, "Bizim 'hayır'a baskı gibi bir derdimiz yok. Ama 'hayır' demekte hayır da yoktur" dedi. Habertürk Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Selçuk Tepeli'nin sorularını yanıtlayan Erdoğan, Referandumda 'hayır' oyu verecekler için, "Şerre rıza şerdir" nitelemesi yaptı. "Partili cumhurbaşkanına geçişin ön adımı o süreçte olabilir. Referandum hayırlısıyla 'Evet'le neticelendikten sonra, bizim partiye kayıt olma imkânımız doğacaktır" diyen Erdoğan, "Sayın Bahçeli'nin ifade ettiği gibi fiili durumun hukukileştirilmesiyle de artık toplumun buna hazır hale gelmesi önem arz ediyor" ifadesini kullandı.

"EVET' ÇIKTIKTAN SONRA PARTİYE KAYIT OLMA İMKANIMIZ DOĞACAK"

- Anayasa değişikliği kabul edilirse, Cumhurbaşkanlığı sistemine geçiş için 2019'a kadar 2 yıllık bir süre var. O süre için bir planınız olacak mı?

Geçiş sürecini sağlıklı bir şekilde hazırlamamız lazım. Örneğin partili Cumhurbaşkanı'na geçişin ön adımı o süreçte olabilir. Referandum hayırlısıyla "Evet"le neticelendikten sonra, partiye kayıt olma imkânımız doğacaktır. Süreci bu şekilde değerlendirerek 2019'a hazırlanmak, ülkemiz için çok daha hayırlı, isabetli olacaktır.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.