Hava Durumu

Erdoğan ile Putin'in tarihi zirvesi başladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Putin'in Moskova'daki görüşmesi başladı. Masada Akkuyu Nükleer Santrali, Türk Akımı projeleri ve S-400 füze sisteminin alımı konusu olacak.

Haber Giriş Tarihi: 10.03.2017 14:35
Haber Güncellenme Tarihi: 10.03.2017 14:35
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Erdoğan ile Putin'in tarihi zirvesi başladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Vladimir Putin ile görüşmek ve Türkiye-Rusya Üst Düzey İşbirliği Konseyi 6. toplantısına katılmak üzere Rusya'nın başkenti Moskova'ya gitti. İki lider saat 14.10 sıralarında biraraya geldi.

SURİYE SORUNU KONUŞULACAK

Görüşmede ana gündemin ikili ilişkilerin geliştirilmesi ve Suriye olacağı zirvede Rakka harekâtı ve Münbiç'teki son gelişmeler ele alınacak. Uçak krizinin ardından iki liderin son 7 aydaki 4'üncü yüz yüze görüşmesinde Erdoğan, Putin'e "PYD" uyarısı yapacak. Erdoğan'ın hem PYD olmadan DAEŞ ile mücadele edilmesi hem de Münbiç'ten PYD'nin çıkarılmasına yönelik mesajlar vereceği öğrenildi.

PROJELER MASADA

Görüşmede, Türk ve Rus savunma sanayi yetkilileri arasında yürütülen S-400 füze savunma sistemi alımı konusunda gelinen son durum, Akkuyu Nükleer Santrali ve Türk Akımı projeleri olmak üzere enerji alanında işbirliği, tarım, gıda ve turizm alanında çalışmaların hızlandırılması konuları ele alınacak

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.