Hava Durumu

Erdoğan koalisyona yeşil ışık yaktı

Cumhurbaşkanı Erdoğan seçim sonrasında koalisyona yeşil ışık yaktı. Erdoğan, ''300'ün altında kalınırsa o zaman bir koalisyon arayışına gidilebilir.'' dedi.

Haber Giriş Tarihi: 20.06.2018 22:19
Haber Güncellenme Tarihi: 20.06.2018 22:19
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Erdoğan koalisyona yeşil ışık yaktı

''İTTİFAKIN İÇİNDE KOALİSYON OLABİLİR''

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 16 ulusal radyonun ortak yayınladığı "Seçim Özel Radyo Programı"nda yaptığı açıklamalardan satırbaşları:

''Cumhurbaşkanının partisinden kopması diye bir şey yok. Yeni dönemde partili cumhurbaşkanlığı süreci var. Tarafsızlığa gelinece o başka bir şey. Bir diğer konu parlamento içinden istediğiniz kişiyi kabinenize alırsınız ama üyeliği düşer. Dışarıdan da alabilirsiniz. Yemin etmek artık ben partili değilim demek değil. Tarafsız davranacağına yemin etmektir. 16 Nisan'la birlikte bunlar kalktı. Burada en önemli olan parlamentodan alacağı kişi artık parlamento üyesi olmayacak. Mesela şu anda yeni bir şey duydum. Şu anda başkanlık yarışında olanları yardımcısı olarak atayacağını söylüyor.''

''BİZDE BEN YOK BİZ VAR''

''Bizde ben yok biz var. Ben diyemeyiz. Zaman zaman bana ters düşenler olabilir. Ters düşenin kanaatini de paylaşmak zorunda değilim. Nihai kararı verecek olan tabii liderdir. Zaman zaman bazı kurumlarımızda yaşıyoruz bunu. Faturayı ödeyen sonunda siyasetçi oluyor.''

''PARLAMANTER SİSTEM DEFTERİNİ MİLLET KAPATTI''

Millet o defteri kapattı 16 Nisan'da. Kalkıp anayasal olarak anayasayı değiştime gücünü parlamentoda yakalayabilirlerse buyursun değiştirsinler. Ya da millete gidecek gücü bulurlarsa gitsinler. Pazar günü neticeyi göreceğiz milletimiz bakalım nasıl bir takdirde bulunacak.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.