Hava Durumu

Erdoğan liderleri Savarona'da ağırladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İslam Zirvesi'ne katılan devlet ve hükümet başkanlarını Atatürk'ün yadigar yatı Savarona'da ağırladı, İstanbul'u anlattı.

Haber Giriş Tarihi: 14.04.2016 07:07
Haber Güncellenme Tarihi: 14.04.2016 07:07
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Erdoğan liderleri Savarona'da ağırladı
Cumhurbaşkanı  Recep Tayyip Erdoğan,  İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) 13. İslam Zirvesi'ne katılan devlet ve hükümet başkanları onuruna  Savarona yatında akşam yemeği verdi. Kuruçeşme'de demirli Savarona yatına Cumhurbaşkanı Erdoğan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile gitti.

YEMEĞE KATILANLAR

Yemeğe, İİT Genel Sekreteri İyad bin Emin Madani'nin yanı sıra  Bahreyn,  Afganistan,  Malezya,  Kamerun,  Lübnan,  Ürdün,  Özbekistan,  Cezayir,  Katar,  Azerbaycan,  Libya,  Bosna Hersek,  Belarus,  Yemen,  Fildişi Sahilleri,  Pakistan,  Gine ve Filistin heyeti başkanları ve temsilcileri katıldı.

İSTANBUL'UN EN NADİDE YERİ

Yemek yaptığı kısa konuşmada  Cumhurbaşkanı Erdoğan,  İstanbul'un en nadide yeri olan Boğaz'da liderlerle akşam yemeğinde bir arada olmaktan dolayı mutlu olduğunu dile getirdi.

"DÜNYADA BENZERİ YOK"

Sağında  Asya solunda ise  Avrupa kıtasının olduğunu liderlere aktaran Erdoğan, "Dünyada bunun pek benzeri yok. Her iki kıtayı bir birine bağlayan iki köprüyü geride bıraktık. Şimdi 3'üncü yeni yapmakta olduğumuz köprüye geliyoruz. Bu köprüyü de Allah nasip ederse 26 Ağustos'ta açacağız. Böylece 3 köprü ile  Asyave  Avrupa Yakası'nı birbirine bağlıyoruz. Bu 3'üncü köprünün bir özelliği var 4 gidiş 4 geliş. Yüksek hızlı tren geçmek sureti ile  Pekin'e kadar bağlantı yolu kurmuş oluyoruz. Boğaz'ın altında da  Marmaray var. 3 yıl oldu bu raylı sistem açılalı ve 3 yılda 130 milyon vatandaşımız geçti" dedi.

SAVARONA İLE 2 SAATLİK TUR

Kuruçeşme'den saat 19.30 sıralarında açılan  Savarona yatı, yaklaşık 2 saat 15 dakikalık turun ardından geri döndü.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.