Hava Durumu

Erdoğan müjdeyi verdi! 31 Ağustos'a kadar ücretsiz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'un Boğaz'a yapılan Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün açılış töreninde konuştu. Erdoğan köprüden geçişlerin 31 Ağustos gecesine kadar ücretsiz olacağını söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 26.08.2016 18:41
Haber Güncellenme Tarihi: 26.08.2016 18:41
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Erdoğan müjdeyi verdi! 31 Ağustos'a kadar ücretsiz
Erdoğan'ın konuşmasının satır başları şöyle:

Temeli büyük bir coşkuyla attık. Dalga geçenler oldu, yaptırmayacağız diyenler oldu. Ama biz dedik ki bu yoldan dönmek yok. Yapacağız dedik. Hamdolsun Halep oradaysa arşın burada.Şimdi açılışını sizlerle beraber yapıyoruz. Siz farklısınız. Siz tankların, topların, helikopterlerin önünde duran bir milletsiniz. Siz onlara pirim vermediniz. Size bu eserler yakışır. Birinci köprü şimdi ne oldu 15 Temmuz Şehitler Köprüsü oldu. Onun adını siz koydunuz. İkinci köprü Fatih Sultan Mehmet köprüsü. Üçüncü köprü Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nü beraber açıyoruz. 

20 ARALIK'TA AVRASYA TÜNELİNİ AÇACAĞIZ

İnşallah 20 Aralık'ta Avrasya Tünelinin açılışını yapıyoruz. Bu millet neye layıksa bunların hepsi olacak. Biz kıtaları birleştiriyoruz. bu köprü kendi alanında dünyada öncü bir köprüdür. Şu anda iftiharla gördüğümüz, seyrettiğimiz bu köprü inşallah dünyada bir çok şeye öncü olacak.Bu güzel günümüzü, bu coşku dolu heyecan dolu günümüzü bizlerle paylaşan Makedonya Cumhurbaşkanı, KKTC Başkanı'na, Bosna Hersek Başkanı, Bulgaristan Başbakanı, Azerbaycan Başkanı ve dost ülkelerin sayın bakanlarına şahsım adına şükranlarımı sunuyorum.Biz gerçek dostlarımızı kara günlerimizde yanımızda görmekten memnuniyet duyuyoruz.

İŞTE BU YÜZDEN KISKANIYORLAR

Yeni hazırlıklarımız var. Ne yapıyoruz?  İnşallah Kanal İstanbul'un da hazırlıklarını bitiriyoruz. Bu da yetmeyecek. Şimdi Çanakkale'ye de bir gerdanlık lazım. Çanakkale Köprüsü'nün de hazırlıklarını  yapıyoruz. İnşallah bütün bunlarla birlikte dünyada Türkiye farklı bir konuma  erişecek. Niye hazmedemiyorlar bizi? Niye kıskanıyorlar bizi? İşte bunlardan  dolayı.
Türkiye tamamlanan, inşası süren, başlanacak  olan projelerle hedeflerine adım adım ilerliyor. Ekonomide tüm göstergeler, onca  badireye rağmen olumlu yönde seyrediyor, sıkıntılı bir yıl olsa da olumlu yönde  seyrediyor.

İNLERİNE GİRECEĞİZ DEDİK VE GİRDİK

İhracat ve turizmde kısmi sıkıntılar için ciddi tedbirler hayata geçiriliyor. Bu süreçte ilgili olarak şu gerçekleri görmeliyiz. 2013'ün Haziran ve Aralık saldırılarını başımız dik karşılamasaydık Türkiye bugüne ulaşamazdı. 2014 Mart, Ağustos, 2015 Haziran ve Kasım ayındaki milli irade sınavlarından başımız dik çıkmasaydık, 2016'da bölücü terör örgütünü açtığı çukurlara gömmeseydik, Türkiye bambaşka durumda olurdu. 2016 Temmuz'daki darbe girişimini durdurmasaydık nerelere savurulacağımızı düşünmek istemiyorum.Ne dediniz tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet dedik. İnlerine gireceğiz. Dedik ve girdik.

ELLERİNDE TAŞIDIKLARI O PAÇAVRA BAYRAK DEĞİL

Bugün malum 11 şehidimiz var. 78 yaralımız var. Şehitlerimize Allah'tan rahmet, gazilerimize rabbimden şifalar diliyorum. Gaziantep'te ne yazık ki DAEŞ'in 14 yaşında bir çocuğun vücuduna bomba bağlayarak kullanmasıyla 53 şehidimizde orada oldu. Bir kına gecesinde bu oldu. 100'ün üzerinde yaralı. Bunun İslamla alakası yoktur. Ellerinde taşıdıkları paçavraya bakmayın o bayrak değildir, bunun Müslümanlıkla alakası yoktur.Rabbimiz Kur'an-ı Kerim'de bunlar istismarcıdır. Rabbimiz her namaz kılanı muteber de kabul etmiyor. Rabbimiz o namaz kılanlar ki onlara lanet olsun diyor.
Tank top 12-13-14 yaşındaki yavrulara bomba bağlıyor. Bizim dinimiz bir barış dinidir. Bunlar bizim dinimize gölge düşürdüler. Biz şehitlerimizin tümüne Allah'tan rahmet diliyorum. Bu ülke bizim vatanımızdır. Türkiye Cumhuriyeti son ve inşallah ebedi vatanımızdır.  Kimsenin bu değerlere saldırmasına aşındırmasına izin vermeyeceğiz. Milletimiz bu değerleri için gözünü kırpmadan öleceğini ne yaptı gösterdi. Bilmeyenlerin öğrenmesi, görmek istemeyenlerin görmesi için her fırsatta hep beraber; tek millet, tek vatan, tek bayrak, tek devlet demeyi sürdüreceğiz. 

CHP LİDERİNE TEŞEKKÜR EDİYORUM

PKK'yı ve DAEŞ'i kullanarak terör eylemleriyle gerçek yüzlerini bir kez daha gösterdiler. Bütün bunlara rağmen Türkiye terörle mücadelede geri adım atmayınca bir de Celabrus operasyonunu başlatınca yeni oyunlara başladılar. Artvin'de Sayın Kılıçdaroğlu'na yapılan saldırıyı bu çerçevede değerlendirmek gerekiyor. CHP MHP genel başkanları, Başbakanı, Cumhurbaşkanı ve STK'larla birlikte sergilediği Yenikapı birlik mesajı bunları çıldırtmıştır. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na ben şahsım milletim adına geçmipş olsun dileklerimi sunuyorum. Kendisine soğuk kanlı duruş için teşekkür ediyorum. 
 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.