Hava Durumu

Erdoğan o lideri resmi törenle karşıladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, resmi ziyaretini gerçekleştirmek üzere Türkiye’ye gelen Bahreyn Kralı İsa Bin Salman El Khalifa’yı Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda resmi tören ile karşıladı.

Haber Giriş Tarihi: 25.08.2016 23:17
Haber Güncellenme Tarihi: 25.08.2016 23:17
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Erdoğan o lideri resmi törenle karşıladı
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde resmi törenle  karşıladığı BahreynKralı Hamad bin İsa el Halife baş başa görüştü. İki lider  ardından, heyetler arası görüşmelere başkanlık etti.

Heyetler arası görüşmelerde Türkiye ile Bahreyn Krallığı arasında 5  alanda anlaşma ve iş birliği protokolleri imzalandı.

Buna göre, iki ülke arasında "Gençlik ve Spor Alanında İş Birliği  Mutabakat Zaptı" Türkiye adına Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç ile  Bahreyn adına Kralın Hayır ve Gençlik İşlerinden Sorumlu Şahsi Temsilcisi,  Gençlik ve Spor Yüksek Konseyi Başkanı Şeyh Nasser Bin Hamad El Halife,  tarafından imzalandı.

İki ülke arasında "Hukuki, Ticari ve Adli Konularda Yardımlaşma  Anlaşması"na Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ile Bahreyn Dışişleri Bakanı Şeyh Khalid  Bin Ahmed bin Mohammed El Halife imza attı.

Türkiye Hükümeti ile Bahreyn Hükümeti arasında 28 Ekim 1998 tarihinde  imzalanmış Hava Ulaştırma Anlaşmasını tadil etmek üzere, Bahreyn Krallığı ile  Türkiye Cumhuriyeti arasında protokole, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı  Ahmet Arslan ile Bahreyn Dışişleri Bakanı Şeyh Khalid Bin Ahmed bin Mohammed El  Halife tarafından imza  altına alındı.

İki ülke hükümetleri arasında Kültürel İş Birliği Uygulama Programı  ise Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı ile Bahreyn Dışişleri Bakanı Şeyh Khalid  Bin Ahmed bin Mohammed El Halife tarafından imzalandı.

Yunus Emre Enstitüsü ile Bahreyn Üniversitesi Arasında İş Birliği  Protokolü ise Yunus Emre Enstitüsü Başkan Vekili Prof. Dr. Şeref Ateş ile Bahreyn  Dışişleri Bakanı Şeyh Khalid Bin Ahmed bin Mohammed El Halife tarafından imza  edildi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.